Miért jelez folyamatosan a műszerfalon, hogy túl meleg a hűtővíz?
Figyelt kérdés
2000-es évjáratú, 1.4i Citroen Xsara, kb 20 perc utazás után (légkondi be volt kapcsolva) kigyulladt a piros jelző lámpa, a STOP felirat és időnként sípolt is. Már 2 órája áll az autó, 60 fok alatt van a mutató, hideg vízzel is locsoltam, de ha beindítom a motort egyből indul a ventilátor is, ugyan úgy égnek a jelző lámpák, hogy túl forró a víz. A klímát nem lehet bekapcsolni. Miért lehet ez?2014. jún. 8. 16:55
1/5 anonim válasza:
Van elég hűtőfolyadék a kiegyenlítőtartályban? Ha van, és sehol nem szivárog akkor valami elektromos probléma lesz. Azt kéne kipróbálni hogy mit csinál az autó ha lehúzod az elektromos csatlakozót ami ott lesz valahol ahol a termosztátház van a hűtőrendszerben. Elképzelhető hogy így nem fog világítani a lámpa, de nem biztos hogy korrektül fog működni a motor, hőmérsékletjelre ugyanis elméletileg szüksége van a motorvezérlésnek, hogy meghatározhassa a benzin-levegő keverék összetételét.
2/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, van bőven folyadék a kiegyenlítőben, megkeresem a csatlakozót.
2014. jún. 8. 17:34
3/5 A kérdező kommentje:
Kihúztam a csatlakozót, beindítottam a motort, el is aludtak a lámpák, de a klíma nem kapcsolt be, járó motor mellett visszadugtam az elektromos kábelt, továbbra is minden rendben van és már a légkondi is bekapcsol, hűt szépen. Gondolom a termosztáttal lesz valami probléma, köszi szépen a segítséget.
2014. jún. 8. 17:46
4/5 anonim válasza:
Vagy csak annyi kellett neki hogy a csatlakozóban lévő oxidáció megmozduljon egy kicsit. További jó utat!
5/5 anonim válasza:
Olvastasd ki a hibakódot, akkor kiderül pontosan mi volt a probléma. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!