Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Egy 250 ccm-es motor vagy pl....

Egy 250 ccm-es motor vagy pl. egy 1.4-es autó fenntartása drágább?

Figyelt kérdés

Hobbi célra kellene a motor (sport-túra), mert nagy vágyam volt mindig is.

Mivel eddig autó volt, annak költségeit tudom figyelembe venni, ahhoz képest milyen lenne a fenntartási költség?

Súlyadót, kötelezőt néztem neten, ezeket leszámítva, kb. mennyi éves szinten?

Gumiszett, olaj, egyebek?

Tekintsünk el most attól, hogy a motor szezonális, meg az autót jobban ki lehet használni.

Köszönöm a válaszokat előre is!

2014. jún. 8. 13:53
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Egyértelműen az autóé a drágább.

Nekem 125-ös gépsárkány van, meg egy 2 lityós dízel vas. A motornál az üzemanyag-fogyasztás a harmada, a műszaki a negyede, a biztosítás ötöde, a javítási ktg. kb. tizede a motornál az autóhoz képest. Ráadásul az alkatrészek száma is jóval kevesebb a motorban, nincs kasztni, két kerékkel és 2-3 hengerrel kevesebb, nincsenek szervók meg elektronikák meg nagynyomású szarok benne, nem kell parkolódíjat fizetni, parkolóhelyet keresgélni, dugóban rohadni... Egyszerűen nem tudsz olyat mondani, ami drágább lenne egy kiskaliberű mocinál, mint egy hasonló kategóriájú autónál.

Három előnye van az autónak: nem esik bele az eső, télen nem fagysz le róla, és elfér benne két kecske egy hatoslétrával.

2014. jún. 8. 14:28
 2/4 anonim ***** válasza:
Egy 250-es "motorka" szerintem kevesebbe kerül. Eleve 3 litert fogyaszt csak, az 1.4-es benzines autó meg kb a dupláját. A kevés nyomaték és lóerő nem szedi szét a láncszetet, meg a gumikat, szóval szezonálisan jobb lehet mint az autó. Ha viszont kell valami akkor a motorhoz sokkal drágább szinte minden. Egy normális féktárcsa valahol 40000 Forintnál kezdődik. A gumik ára is az autóké felett van általában és nem tart addig mint egy átlagos autón.
2014. jún. 8. 14:29
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
#2: Olyan féktárcsa ami motornál 40K, hasonló minőség autónál sem sokkal olcsóbb, ráadásul pont kétszer annyi kell belőle autóhoz, mint motorhoz. Gumi szintén hasonló kategória, hasonló minőség hasonló árban is van, de ugyanúgy duplaannyi kell belőle autóhoz mint motorhoz. Így nézve a dolgot máris nem drágább a motoralkatrész, mint autóhoz.
2014. jún. 8. 14:33
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2014. jún. 9. 17:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!