A Klímával mi lehet a gond?
97-es Honda Civic 1.4 es. A klíma van hogy kb 2 hétig nem megy , nem kapcsol be a klímakompresszor, és van hogy 2 hétig meg bekapcsol és hűt is. voltam feltöltetni akkor nem kapcsolt be és gondolom nem lehetett úgy rendesen feltölteni. Észrevettem még, hogy rossz időben(esős,hűvös) szokott inkább menni, amikor kánikula van akkor nem megy.
Melyik alkatrész lehet a ludas? Hol kell keresni a problémát?
Az én kocsimnál bekapcsolható a klíma még mínusz 20 fokban is. Sőt a gyári könyve még tanácsolja is a klímával való szélvédő párátlanítást a hidegekben.
A főbb problémádat nehéz így megmondani. Akkor vidd szerelőhöz mikor nem megy a klíma. Talán csak valami kontakthiba lehet ami hűvösebb időkben bukkan elő.
Az autók klímáinál az is fontos, hogy ne legyen túltöltve, mert kicsi a tágulási tér, és ha jól tudom max. 3%-nyi túltöltést visel el, az felett is letilt. Csak tipp, hogy amelegben kitáguló gáz már elérheti ezt a nyomást, hűvösben ezért működhet. Én a túltöltéssel indokolnám a gyakori ki-be kapcsolgatást is. Hangsúlyozom, ez is csak egy tipp sok közül.
De akár a nyomásérzékelője is szarakodhat.
Egyébként a feleségem, és az én klímámat is be lehet kapcsolni télen, a feleségem automata klímája pedig be is kapcsol automatikusan, ha a szélvédő párátlanításra van kapcsolva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!