Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Adott egy 98'as Audi A4...

Adott egy 98'as Audi A4 Avant. Kényelmi szempontból mennyire vállalható egy 18" kerék? (225/40 csak hogy biztos legyen)

Figyelt kérdés
Esetleg ha valakinek van személyes tapasztalata, szívesen olvasnám.

2014. jún. 5. 09:24
 1/8 anonim ***** válasza:
70%

Az Audiknak alapból kemény a rugózásuk, ennek is, de teljesen vállalható 18-as kerékkel is, az élmény nagyobb vele, ha nem zavar hogy megérzel minden egyenetlenséget az útról. Ja és az autót is úgy kiemeli optikailag, hogy még te is azt fogod hinni, hogy új autód van. Nekem volt ilyen Audim 17es felnivel, de a legjobb haverom 19es felnivel vette, nagyon szuper volt.

Arra vigyázz hogy az amúgy is sErülékrny lengőkarokat lehet méggyakrabban kell majd cseréld, és sokkal nagyobb az esély defektre is.

2014. jún. 5. 10:34
 2/8 A kérdező kommentje:

Köszi.

Nem rég vettem, szóval a futómű az úgy is felújítandó. És akkor arra gondoltam, hogy ha már új, akkor miért ne.

Igazából pont ettől a mindent megérzek résztől tartok. Nem szeretném ha szétrázná az autót. De ha ennyire nem vészes a dolog akkor mindenképp megérné. Egyébként is tucatautó lett belőle, így egy picit kilógna a sorból... :D

2014. jún. 5. 11:02
 3/8 anonim ***** válasza:
Arra készülj hogy egy téligumi garnitúra simán negyedmillió fölött lesz.
2014. jún. 5. 13:09
 4/8 A kérdező kommentje:
Áááá, Télre tökéletes a 15" is.. :)
2014. jún. 5. 13:33
 5/8 higherrr válasza:

Szia!

Nem akarlak feltétlenül lebeszélni róla, de ilyen széles és peres gumimérettel nem biztos, hogy nagy élmény lesz a használata...

Nekem is volt ilyen méretű kerék az ugyanilyen autómon egy szezon erejéig, de le is cseréltem egy 16-osra inkább. A szívem szakadt meg minden kátyúnál, mert szinte jajgatott a futómű, érezni és hallani lehetett, hogy nem tesz jót neki. Két kézzel kellett kapaszkodni a kormányba, mert a nyomvájút abszolút nem tolerálta, mintha kirántaná valami a kormányt az ember kezéből. Kerekek centírozva voltak, az egyébként felújított futómű kerékcsere után be lett állítva, és így produkálta a fent leírtakat.

Az előző autómnál is eljátszottam ugyanezt, úgyhogy azt gondolom ez nem csak autótól függő jelenség, hanem leginkább a gumi és a kerekek méretén múlik.

A jelentős plusz kiadásról és a padkáktól való rettegéstől még nem is beszéltem.

Nekem annyi volt a konklúzió a nagy kerekekkel kapcsolatban, hogy persze szép, meg jól néz ki, lehet, hogy meg is nézik páran, de alapjában egy 17 éves Audi marad, és ezt nem szabad elfelejteni...szóval szilikoncsöcsöket nem emiatt fog fogdosni senki.

2014. jún. 6. 08:38
 6/8 0401 ***** válasza:

Sehogy nem jó , Audim van sétál tőle a kocsi

arról nem is beszélve hogy a magyar utak sok helyen nyomvályúsak amitől még jobban elviszi a kocsit a legjobb méret 215/55-r-16 , vagy 205/55-R-16

2014. jún. 6. 17:50
 7/8 A kérdező kommentje:

Köszi szépen a válaszokat :)

Igen.. Pont ezért vaciláltam nagyon. Tudom hogy futómű terén minden ami nem Lemförder az nem túl időtálló,sőt az se annyira mint amennyibe kerül...

Ha már egyszer felújítom, nem szívesen néznék tükörbe ha újra kellene megvenni mindent a saját hülyeségem miatt... :)

egy 17" lesz az lehet, amivel mégis kiegyezem, úgyis ültetni akarom a lehető legminimálisabban. (mivel ugye nagyon nagy a hézag a B5nek a sárvédő és a gumi teteje között) Ezzel talán vállalható lesz a külseje. Nem a szilikon cicis hölgyeknek kell hogy tetsszen, oda amúgy is kevés.. sokkal inkább nekem... :D

2014. jún. 6. 23:51
 8/8 anonim ***** válasza:
Ilyen gumi magyar utakra szerintem felejtős. Ha normális utak lennének, akkor simán jó lenne :D
2014. jún. 7. 00:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!