Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért nem indul a suzuki Sepiám?

Miért nem indul a suzuki Sepiám?

Figyelt kérdés
Teljesen jól működött a motorom, egyszer csak egy idő utám ( 2000km után) észrevettem , hogy nincs benne annyi erő, mint kéne lenni. Elvittem fúratni a hengert, amihez vettem egy új dugót, gyűrűket, tűgörgőt. Ahogy összeraktam, sehogyse akar beindulni, kompresszió van, üzemanyagot kap és mégse akarja az igazságot. Semmihez sem nyúltam, csak a hengert szedtem le, illetve fúratás után raktam vissza. Mindössze csak annyit vettem észre, hogy a karburátoron, gondolom egy túlfolyó van, ahonnan szinte folyik a benzin. Szikra van rendesen.

2014. jún. 4. 13:50
 1/6 anonim ***** válasza:
Kipufogó nincs eltömődve?
2014. jún. 4. 14:39
 2/6 A kérdező kommentje:
Nem hinném, hogy el lenne, mert ha rugdosom, akkor érezni lehet, hogy nyomja ki a levegőt.
2014. jún. 4. 15:13
 3/6 anonim ***** válasza:
Nem értek a motorokhoz, csak az autókhoz, de nem lehet, hogy nem kap elég levegőt?
2014. jún. 4. 17:34
 4/6 Vida Sándor ***** válasza:

Sok dolog lehetséges, de a legvalószínűbb, /már ha van szikra/, hogy nem kap üzemanyagot. A túlfolyón akkor jön a benya, ha nem zár rendesen az úszó./felakadt/ Sajna elő szokott fordulni, le karbi, megigazít, vissza. Tudod ellenőrizni visszarakás előtt, benzincsonkba levegőt fújsz, fejjel lefele nem megy, normál állapotban igen.

Karburátor tömítettség. Gyakori hiba, hogy fals levegőt szív a karburátor és a szívócsonk között, így nincs elég vákum, hogy felemelje a benzint a karbiból.

Ha kap benzint, érezni a kipufogó végénél. Vigyázz, a sok rugdosástól tele mehet olajjal a henger. Ugyan jó lesz a kenése, de az életbe nem indul be. Le tudod venni az olajtömlőt a karbiról, de ha beindul, azonnal vissza kell tenni, és 1-2 ezer kilóméterig érdemes a benzinbe is tenni egy kis olajat.

Membrán probléma nem lehet, mert akkor nem lenne kompresszió.

2014. jún. 6. 14:21
 5/6 A kérdező kommentje:
Már szinte mindent próbáltam. úszószint jó. A tömítéseket a napokba ki fogom cserélni a karbiba, sajna ahol én lakom elég nehéz hozzájutni. A henherbe sok üzemanyag van, szinte "köpi ki " . Most már én csak a karbi tömítettségére tippelek.
2014. jún. 10. 12:08
 6/6 Vida Sándor ***** válasza:

Beállok a sorba. Hétfő reggel leállítottam, majd egy óra múlva akartam indulni, és se kép, se hang. Úgyhogy hétvégén én is próbálkozom. :) Szerintem valami elektromos gond van. Majd szólok, mi lett az eredmény.

Amúgy e-motorparts.addel.hu

2014. jún. 11. 19:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!