Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért nem jó a klíma?

Miért nem jó a klíma?

Figyelt kérdés
Nem nagyon értek az autókhoz.Most vettem egy autót használtan,de a klíma nem működik.Mi lehet a gond?Ha bekapcsolom a hűtést és nincs bekapcsolva a klíma akkor ugye a a kinti meleg levegőt fújja be,de ha megnyomom az AC gombot akkor is ugyan olyan meleg levegő jön be.(talán egy minimálisan hidegebb,de szinte észrevehetetlen)Lehet,hogy nincs bent olyan klíma folyadék?Mennyibe kerül egy feltöltés?
2014. jún. 1. 21:20
 1/10 anonim ***** válasza:
Ha csak a hűtőgáz szökött el, akkor még szerencséd van.
2014. jún. 1. 21:28
 2/10 anonim ***** válasza:
Ha jól tudom, a klímaberendezés kompresszorát is egy ékszíj áttétel forgatja, az is elszakadhatott.
2014. jún. 1. 21:30
 3/10 anonim ***** válasza:
Milyen autó és milyen klíma (manuális vagy digitális). Nem lehet, hogy nem tekerted el a kapcsolót a hideg (kék) irányba? Amúgy tisztítással, festéssel (UV festék, meglátni hol szivárog), feltöltéssel együtt 10-15 ezer körül számolj.
2014. jún. 1. 21:32
 4/10 anonim ***** válasza:
Harmadik vagyok. Amikor kipróbáltad az autót vétel előtt, akkor még működött? Vagy jól sejtem, hogy a klímát ki sem próbáltad?
2014. jún. 1. 21:33
 5/10 A kérdező kommentje:
Első szériás Meganeról van szó.(2002)Manuális.Nem próbáltam ki a klímát.
2014. jún. 1. 21:58
 6/10 anonim ***** válasza:

Ha járó motornál bekapcsolod, akkor a hűtőventilátor rögtön elkezd kis fordulaton forogni. Bekapcsoláskor az A/C gomb feletti lámpa világít, ha nem világít, akkor ellnőrizd a biztosítékokat. Ha bekapcsol de nem kezd forogni a ventilátor, akkor nagy eséllyel kevés a gáz a rendszerben.

Ha bekapcsol forog a ventilátor, de a klíma csöveket megfogva nem lesz hideg az egyik, és meleg a másik, akkor vagy nem termel a kompresszor, vagy a gyakori Renault betegség kapta el: leragadt a túlnyomás szelep. Bár ez előfordulhat akkor is ha még épp van egy kevés hűtőközeg a rendszerben, de már nem tudja megfelelően keringetni.

2014. jún. 1. 22:53
 7/10 anonim ***** válasza:

#2: A Megane-ban az a hosszbordás szíj hajtja a klímakompresszort ami a generátort és a kormányszervó szivattyúját is. ha ez elszakad, azt könnyű észrevenni.

:)

2014. jún. 1. 22:55
 8/10 A kérdező kommentje:
Ha bekapcsolom a gombot akkor világít az a piros pötty.Viszont a ventilátort azt nem hallom,hogy működne.Vagy azt hol nézzem meg?
2014. jún. 2. 06:41
 9/10 anonim ***** válasza:

Hát nyisd fel a motorháztetőt és nézd meg a hűtőventilátort, hogy forog-e! (Vagy nem ezt írtam előzőleg?) Így néz ki:

[link]

No és még az jutott az eszembe, hogy ha elegendő a gáznyomás, akkor bekapcsoláskor egy csattanást is lehet hallani a motortérből, amikor a tengelykapcsoló bekapcsolja a kompresszort.

2014. jún. 2. 19:55
 10/10 A kérdező kommentje:
Ma elvittem megnézetni és kiderült,hogy valami ki van lyukadva,ugyhogy a jövő héten viszem megcsináltatni.Köszi a segítségeteket.
2014. jún. 2. 21:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!