Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért fogyott el olajcsere...

Miért fogyott el olajcsere után két hónappal majdnem az összes olaj a kocsiból?

Figyelt kérdés
Két hónapja volt olajcserén, 5 liter motorolajból kb. 4 ment bele, most néztem és minimum szint alatt volt kicsivel a nívópálcán.Nincs az autó alatt semmi olajfolt, nincs a kipufogógáznak kékes színe, tehát elvileg az égéstérbe nem jut az olajból.
2014. jún. 1. 16:51
 1/7 anonim ***** válasza:
Lehet a szűrőt rosszul raktad vissza és menet közben kinyomja az olajat? Álló motornál nincs olajnyomás, lehet akkor még épp tömít annyit, hogy ne legyen alatta tócsa.
2014. jún. 1. 16:55
 2/7 A kérdező kommentje:
Szervízben cseréltek olajat és szűrőt, úgyhogy elvileg jónak kell lennie, de azelőtt is ilyen ütemben fogyott az olaj.
2014. jún. 1. 16:58
 3/7 anonim ***** válasza:
Pontosan milyen kocsiról van szó, és mekkora motorról?
2014. jún. 1. 17:05
 4/7 Beviz Elek ***** válasza:

Előfordul. Azért ez még nem majdnem az összes olaj... Ennyiket töltök rá én is. (másnap, 1600km-rel arrébb töltöttem rá, addig lement a minimumra).

Ennyitől nem fog füstölni, de kifelé is szivároghat és éget is el belőle egy keveset.

2 hónap alatt hány km-t mentél?

2014. jún. 1. 17:09
 5/7 anonim ***** válasza:

Szóval, hogy az olajcsere előtt is ilyen mértékben fogyott az olaj? Akkor nem az olajcsere a lényeg, hanem az hogy a kocsidból ki tudja mióta fogy az olaj..

Ha dízel, akkor nem is lesz kékes a kipufogógáz, szóval simán meg is eheti. Ezt a problémát miért nem jelezted az szervízben?

Ha nem mentél sokat vele, akkor sok az ~1 liter fogyás ( mert általában e körül szokott lenni a nívón a jelölés), nyilván ha sokat mentél vele, akkor lehet, hogy még a gyár által megszabott határon belül van az olajfogyasztásod.

2014. jún. 1. 17:12
 6/7 anonim ***** válasza:
nem is biztos h maxig öntötték + a szűrő is fel vesz 4-5 dl-ert meg csere után hamarabb is ellenőrizned kellet volna, pl 1 hét vagy 30-60 km után...
2014. jún. 1. 17:59
 7/7 A kérdező kommentje:
19 éves kocsi, honda civic, 1.6-os benzines, 2500km-ert mentem vele a két hónap alatt.Hetente ellenőriztem az olajszintet, és az utolsó két hét előtt még maximum alatt volt az olajszint egy kicsit.
2014. jún. 1. 19:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!