Audi A4 1.9 pd tdi 2002-es évjáratnál mikre kell odafigyelni?
Ha már mindenképpen PDTDI-re esik a választás TDI helyett, akkor azt figyelembe kell venni, hogy az a két plusz betű sokkal drágább javítási költségeket vonzhat magával. Így érdemes lenne a magasnyomású befecskendezés alkatrészeinek állapotáról többet megtudni. A másik mumus a kettőstömegű lendkerék...én megmondom őszintén, hogy vételkor ezt rögtön kicseréltettem, mert tudtam, hogy nem csak 1-2 ezer kilométert futott, a kuplung amúgy is csereérett volt...Tehát egyébként is számoltam vele, és a kuplunggal együtt szettben olcsóbb is volt, mint ha külön-külön vettem volna meg, valamint egyszer kellett a munkadíjat is kifizetni. Nem mondom, hogy tegyen így mindenki, de én nyugodtabban alszok, hogy kisebb eséllyel jön velem szembe egy 150+ ezres kiadás váratlanul...
Turbó állapotát is érdemes felmérni, esetleg egy megelőző karbantartás jellegű tisztítás ráférhet, szintén csak a nyugalom jegyében. Egyébként általában nincsenek rossz véleménnyel az emberek erről a motorról, a 2.0PDTDI rosszabb hírű motor.
Ezeken felül a futómű és a fékek átnézetése létfontosságú.
Vezérlést, fékfolyadékot, olajakat, szűrőket akkor is cserélném, ha megesküdtek rá, hogy épp most cserélték egy-két napja.
Egy klímatisztítás-fertőtlenítés is rajta lenne a listámon.
A fentiek nem kis tételek külön-külön sem, de én személy szerint így mernék nekivágni hosszabb utaknak a gondtalan autókázás jegyében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!