A normál fényszóróknak és az átlagos ködlámpáknak mekkora a fényereje?
Figyelt kérdés
Kb hány lumen?2014. máj. 24. 18:53
1/7 anonim válasza:
Égőktől is függ + a fényszóró állapotától, halogén égős fényszóróknak kb 1000 lumen a fényereje. Közúti forgalomban a minimálisan előírt érték ha jól emlékszem 850 lumen.
2/7 anonim válasza:
Ez az 1000 lumen biztos? Elég kevésnek tűnik (10W-os LED tud annyit) és valahol olvastam hogy egy normál autó fényszóró 2600 lumen körül van.
De nem vagyok benne biztos.
Minden esetre én is kíváncsi vagyok rá.
3/7 anonim válasza:
Jah, valahol 1000 lumen környékén van az alsó határ:
4/7 anonim válasza:
# 2 2 ezer X lument a xenon fényszórók tudnak ...
5/7 anonim válasza:
Akkor rosszul emlékeztem.
Minden esetre akkor az 1000lumenes bicajlámpán jó lesz :D (ma este tervezem kipróbálni :))
6/7 A kérdező kommentje:
Egyébként én is csak azért kérdeztem, hogy viszonyítási alapot kapjak a bringalámpához amit venni akarok. 2db 1000 lumenes refi :D
2014. máj. 25. 18:44
7/7 anonim válasza:
Na megvolt a teszt. Tényleg olyan a fényereje mint az autók többségének. Bár azért meglepő hogy kb minden harmadik autónak olyan sz@r a fényszórója hogy eltörpül a bicajlámpám mellett :)
(az enyém saját tervezés és gyártás, kis 25-ös átmérőjű 130mm hosszú csőlámpa, benne egy darab lítiumos aksi, végén egy levehető, 5-90°-ig állítható optika, optika nélkül 120°-os.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!