Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Danuvia dv 125 rendszám nélkül?

Danuvia dv 125 rendszám nélkül?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Szeretnék venni egy Danuvia dv 125-öt. Olcsón adják, viszont semmi papírja nincs. Szerintetek meg merjem kockáztatni rendszám nélkül? Elég kicsinek tűnik a blokkja (kb. mint egy simsoné) és nem olyan ismert típus, mint mondjuk egy 125-ös MZ;)

Előre is köszönöm a válaszokat.

2014. máj. 20. 19:43
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

"Szeretnék venni egy Danuvia dv 125-öt."

Ez eddig jó, ügyes kis moci.

"Olcsón adják, viszont semmi papírja nincs."

Ez sajnálatos.

"Szerintetek meg merjem kockáztatni rendszám nélkül?"

Max ha ki akarod árulni alkatrésznek vagy megőrizni módosítás nélkül. Esetleg versenymotort építeni, bár elég kevés helyen versenyezhetnél vele, ráadásul nem is a legjobb tuningalany, mert a blokkja még a Csepel 125-ösből származik.

"Elég kicsinek tűnik a blokkja (kb. mint egy simsoné) és nem olyan ismert típus, mint mondjuk egy 125-ös MZ;) "

Elég ismert ahhoz, hogy az első rendőr meglássa mivel mész. Senki sem hinné el róla, hogy 50-es - az én anyai nagyszüleimnek is az volt az első járműve. Még a Zsiguli vásárlás előtt, pedig elég korán jutottak vadiúj ezerketteshez amikor bejött a típus...

Egy esetben éri meg papírok nélkül és nem bontásra (gondolom a kérdésből, hogy nem mániákus vagy, aki szobadísznek venné): ha lehet tudni ki volt a tulaj. Akkor talán lehet rá papírokat intézni és jogsival gurulhatsz vele rendszámozva, érvényes műszakival.

De ez egy bonyolultabb történet a papírok szempontjából.

A lényeg: ötvenesként esélytelen használni ha arra gondoltál.

2014. máj. 20. 19:57
 2/4 anonim ***** válasza:

Itt egy kép egy Danuvia dv 125-ről:

[link]

A rendőr nem nagyon hinné el róla hogy 50 ccm-es, még ha a blokkba bele lenne ütve a CM jelzés, akkor sem.

Egyszer volt nekem ilyen Herculesem, ami tényleg 50 ccm-es volt:

[link]

De mégis vitte a 80-at, a rendőr még elhitte hogy a CM jelzése valós, mert hinni is szoktak nekem, de mikor lakott területen 60-al mentem vele, megúsztam a figyelmeztetésével hogy lépjek a fékre is.

2014. máj. 20. 19:57
 3/4 anonim ***** válasza:

*mivel sok volt belőle, ezért ha elbontod csak a gyakran hiányzó alkatrészeket tudod majd normális áron eladni, a többit csak nagyon olcsón.

Szóval lehet kiárulni, de nem igazán érdemes. Ezért akar tőle szinte mindenki egyben megválni, mert úgy rá lehet mondani, hogy motor, hiába nem lehet közúton használni a papírok hiánya miatt.

Szóval kérdezd ki az eladót honnan jutott hozzá, tudja-e knek a nevén lehetett valamikor a motor.

Egyébként milyen évjárat?

2014. máj. 20. 19:59
 4/4 anonim ***** válasza:
nem szép dolog, de erdőt járni jó lesz (száraz időben, nem dagonyában...)
2014. máj. 20. 21:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!