Tudtok ajánlani valamilyen erős gépet?
És mi lenne az a teljesítmény, amit már erősnek mondanál?
Azért azzal nem árt tisztában lenni, hogy 200 ló környékétől már városban felejtős a 13-14 liter alatti fogyasztás. :D
Nem akarok nagyon beleokoskodni, de pont a városban nem lehet igazán kihasználni az erős autót; a fogyasztása magas lesz. Mondhatni teljesen felesleges. Kivéve egyes dízelesek, amik kevesebbet fogyasztanak. De azt sem vennék városba, mert csak városi üzemben nem sokáig húznák. De ha mégis bevállalod, akkor érdemes valamilyen 110 le körüli turbodízelt venni 2 literes motorig, 0-100-ra nem a legjobb a sprintjük, de 0-50-re jobban gyorsulnak, mint az erősebb benzinesek, a fogyasztásuk meg nagyon jó. A nagyobb erősebb dízelesek megintcsak sokat fogyasztanak.
Mégis ajánlanám az új autót, valami nem túl drágát, aminek nem nagy az értékvesztése. Például:
Ez pont jó városba és az Astránál biztos, hogy jóval gyorsabb, a városi fogyasztása elfogadható.
nem könnyű egy M-es BMW ellen alternatívát kínálni..
Renault Laguna Coupé. Vagy egy Lexus IS 250 szerintem tökéletes, 200LE körüli a teljesítménye, a gond csak az, hogy nem kupé...
Peugeot RCZ elég szexi szerintem, bár nem tudom, miyen lehet. De ha Nordschleifén bérelhető volt, akkor biztos tud valamit. Audi TT véleményem szerint nagyon jó, nekem az előző generáció jobban tetszik, de az új se rossz. És ennyiből már kapsz újat. És igen, a 3-mas BMW-t is tudnám ajánlani. Ne foglalkozz azza, hogy más lebeszélne róla, mentem vele (2 literes 170 lovas benzin), és igazán jó. Az automataváltó összességében szépen, simán vált. Kicsit zavar, hogy "túl intelligens" szerkezet, azaz ha kell, beavatkozik, és azt teszi, amit jónak lát... Inkább a manuálisat ajánlanám, feltételezem, hogy közvetlenebben reagál, és nem szól bele a dolgodba. Nagyon kényemes, és tényleg nagyon jól ül az úton (2007-es. De talán egyel újabb generáció is belefér). Csak ajáánlani tudom!
VW Scirocco 2.0 TSI szintén megfelelő lehet. Az 1,4-es 160 lovas 7-sebességes DSG-hez volt szerencsém, meglepően jól gyorsult, és szintén szépen viselkedett a kanyarokban, még ha nem is volt sok belőle. De jó autó! :)
Esetleg még az Audi A5 2,7-es TDI megfelel a felsorolt evárásoknak, szerintem szép.
És ha kevésbé feltűnőre vágysz, akkor Passat CC 1,8 TSI a 7-sebességes váltóval :) Szerényebben néz ki a többihez képest, de biztos vagyok benne, hogy jó!
Ha sportosabbat szeretnél, akkor Porsche Boxter, sőt! Ennyiért már 911-est is veszel, csak az már nagyon más kaliber. De egy Jaguar XF is belefér a költségvetésedbe. Rengeteg ütősen jó egyedi álomautó belefér, 10%-át nem írtam le... Jó keresgélést! :) Még annyi, hogy én újat nem vennék, mert ugyanilyen áron ha újat keresel, az kb fele iyen "presztíszű" autó lesz, és kényelemben, erőben sokban el fog maradni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!