Milyen olcsón fenntartható autókat tudtok?
Hozzáértőknek szól a kérdés. 1,5-2 millió forintból kellene egy autó, amit még legalább 5 évig lehetne használni. Olcsó fenntarthatóság alatt az üzemanyag+szervizelés+alkatrészárak évi összegét értem.
Elvárások:
- legalább 400 literes csomagtér
- legalább 100 LE, hogy autópályán is lehessen normálisan közlekedni
- normális megjelenés
- biztonság
Én a VW Bora 1.6 benzinre gondoltam, ki mit ajánl?
Köszönöm előre is.
Nekem is a Vectra C jutott egyből eszembe. Másik tippem a Toyota Avensis lenne. Mindkettő mondjuk 1.8-as benzinessel. Ezekkel van/volt is tapasztalatom, kulturált jó autók, fogyasztásuk rendben alkatrészek az Opelhez olcsóak, Toyotához meg nem nagyon kell :) Ha kell se vészes annyira..
Bora 1.6 se rossz, de az egy kisebb, szűkebb autó, a környezetvédelmi normákkal agyonfojtogatott ősrégi 1.6 motor nem valami meggyőző, és cserébe szomjas is. Nem romlik el, de nem az igazi.
Biztonságról annyit, hogy a Vectrának nagyon merev a karosszériája, masszív konstrukció, azt hiszem a 6 légzsák is szériában jár.
A Vectrára igaz minden amit leírtál, de a Toyota Avensis megbízhatóbb, de az alkatrészár egy kicsivel lehet drágább.
Én Avensist vennék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!