Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » A köbcenti (ccm) hogyfügg...

A köbcenti (ccm) hogyfügg össze a lóerővel (LE)?

Figyelt kérdés

úgyértem láttam már 125ccm-es motort 10 lóerővel és láttam már 125ccm es motort 53 lóerővel

és a kérdés azlenne hogy ez most hogyis van? :)

2014. máj. 12. 20:29
 1/7 anonim ***** válasza:
8%
Elvileg nagyobb ccm -> több lóerő. De igazából nem nagyon függ össze a sok fejlesztés miatt (hűtés, kompresszor, turbó, kompresszió a hengerben, szelepek száma, befecskendezés precizitása...).
2014. máj. 12. 20:32
 2/7 anonim ***** válasza:

Az első válaszolónak lövése sincs a motorokról.

A kettő és négy ütem adja a különbséget. Ugyanolyan hengerűrtartalom mellett a kétütemű rendelkezik nagyobb teljesítménnyel. Tehát míg egy új Yamaha 125ös négyütemű gyorsasági 11-12LE, addig egy régi kétütemű gyorsasági pl Aprilia RS 125 az 30-33LE. Az 53LE 125ös az pedig kamu. A legerősebb 125ös Cross gépek elérhetik a nagyon max 40lóerőt, de inkább 3 körül.

2014. máj. 12. 20:49
 3/7 Joci_27 ***** válasza:
Ahogy az előttem szólók is írták, a hengerűrtartalom csak egy tényező a sok közül, amik végül kiadják a teljesítményt. Számít még a hengerek száma, a feltöltés módja (szívó, turbófeltöltős, kompresszoros), a kompresszióarány a hengerben, az üzemanyag bejuttatásának módja (karbi, szívótorok injektor, direkt injektor) és annak mennyisége, gyújtás, előgyújtás, ütemek száma (2 vagy 4) 4 ütem esetén a szelepek száma, szelepvezérlés... stb. ez külön tudomány.
2014. máj. 12. 20:50
 4/7 anonim ***** válasza:
javítom magam: utolsó mondat így helyes- de inkább 30 körül.
2014. máj. 12. 20:51
 5/7 anonim ***** válasza:
125ccm 53 loval az mar gp rajtrácsra való motor, szóval aligha kapni.
2014. máj. 12. 23:11
 6/7 anonim ***** válasza:
minnél nagyobb a köbcenti annál könnyebb belőle kihozni sok lóerőt, 125ös motort 53 lóval pedig tuti nem láttál, mivel a motogp-s motorokba van 55 ló és azok tényleg drágán fossá vannak tuningolva, nem a pisti felfurta és találomra mondott 53 pacit.
2014. máj. 13. 01:29
 7/7 anonim ***** válasza:
azért a 125 ccm-ben is vannak ide haza is 40-43 Le közötti gyorsaságik, a Rotax122-es blokkok simánt tudják ezt a teljesítményt, a sajátom is 41 Le-s. De az 53 pacis az már tényleg MotoGP kategória
2014. júl. 26. 16:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!