Alufelni polírozás? Hogyan?
Naszóval.. Annyit tudok, hogy van ugye az alufelni, ha van rajta festékréteg akkor azt el kell tüntetni festékmaróval vagy csiszolóval. Ha megvan a tiszta felület, akkor azt mivel csiszopljam át (vizes smirgli? milyen durvaságúval?), meddig csiszoljam? mi a jele annak, hogy már lehet géppel nekiállni? A polírozásnál, nekem van egy fúrógépbe fogható rongy korongom, tudtommal mások is azzal csinálják. Milyen pasztát használjak a polírozáshoz (fémtisztító, polírkrém, esetleg szappan?)
Ha kész a felni, és ragyog gyönyörűen, akkor mit tehetek a felület védelmének érdekében? Mivel lehetne lekezelni (azon felül, hogy esőben nem használom, padkát kerülöm, mosáskor szárazra törlöm...)
Mi úgy szoktuk, hogy ha alufelni, akkor először 600-as papírral lecsiszoljuk róla a festékréteget.
Eztán ismét átcsiszoljuk 1000-es papírral, míg nagyon sima nem lesz.
Ha gondolod ezután átmehetsz rajta 1200-assal, de nem feltétlen muszáj.
Utána géppel, vagy kézzel "polírozd" fel.
Lehet kapni ú.n. Pasztát, van finom, és dúrva.
Először dúrvával, vagy finommal.
Ajánlatos géppel, mert mire kézzel felpolírozod....
A keresőt használva találnál pár kérdést ahol ezt leírtuk..
Azon kívül #1 jól összefoglalta, bár a 600-as papírnál lehet durvábbal is kezdeni a festék leszedését.
Konkrétabban én fém polírozásánál (alu motorkerékpár kerékagyak, fékfedelek, apróságok) durvábbal kiveszem a hibákat, 600-ig szoktam elmenni, utána csak korong és megfelelő paszta. Pasztát a legegyszerűbb megvenni rúdban, a csiszolástechnikai szaküzletben, ahonnan a korongot is meg tudod venni. Bemész, megmondod milyen anyaghoz kell és olyat adnak.
Védelem? Előbb-utóbb mindenképpen bemattul, akkor alapos takarítás valami nem karcoló módon és átfutsz rajta megint a pasztás koronggal és megint csilli-villi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!