Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Trabant 1.1-es csattogó...

Trabant 1.1-es csattogó szelepek, nagy a baj?

Figyelt kérdés
Van egy Trabant 1.1-esem és mostanában azt vettem észre, hogy az egyik szelepnek kattogó hangja van. Gondolom szelepállítást kell csináltatni, de nagy baj az, ha addig így járok vele? Házilag amúgy meglehet ezt oldani, vagy jobb szerelőhöz vinni?
2009. dec. 27. 11:45
 1/6 anonim ***** válasza:

Asszem ennek a Vw Polo motornak hidraulikus szelep állítóműve van,és így már nem olyan egyszerű a művelet. Ezek a hidrotőkék az olajnyomás csökkenése okán kattoghatnak,így ezt kéne orvosolni(kitisztítani),hogy helyre álljon a hidraulikus olajnyomás.

[link]

2009. dec. 27. 12:10
 2/6 anonim ***** válasza:
Vagy nem megfelelő az olaj nyomás(olajszint)az is lehet leharcolták magukat.Az előttem szóló szerint tégy,egy takarítást megér.
2009. dec. 27. 18:11
 3/6 A kérdező kommentje:
Na üdv. Ma délelőtt kitakarítottam, kompresszorral is jól kifujattam mindent, de a kattogóhang megmaradt. Házilag lehet állítani rajta valamit?
2009. dec. 28. 13:42
 4/6 anonim ***** válasza:
Belső motor mosásra gondoltam,utána meg 1 "jófajta" viszkozitású híg olajjal(0-30W) járni vele.Ha ezek után se szűnik meg a kattogás akkor egy szerelő nézze meg. Nekem nem volt csak 600-as trabim,így nem tudok többet nálad a kérdésben,én is csak hallomásból tudom ezt a hidrotőkés problémát. 1 válaszoló
2009. dec. 29. 06:44
 5/6 anonim ***** válasza:
Nem állítható a hidrótőke,szerintem cseréld ki.Előtte megérne egy nyomás mérést 2bárt alapon tudnia kell.A 0W30 olajat bele ne öntsd,kidobott pénz 10W40 félszintetikus simán jó.
2009. dec. 29. 08:44
 6/6 anonim válasza:

Nekem is 1.1-es Trabim van és az enyém is csattogott, mondjuk nem mindig de hidegen szokta csinálni.

Szerintem sem a szelepek csattognak hanem a hidrotöke. Nekem ezt a problémát egy egyszerű olajcsere megoldotta. Castrol Magnetec 10W40-es olajat kapott, és azóta teljesen megszünk a csattogás, sokkal egyenletesebben jár a motor, halkabb, kiegyensújozottabb az alapjárat. Ugyhogy merem ajánlani ezt az olajat. Nálam nagyon sokat segített.

2010. febr. 8. 11:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!