Aki ért a motorokhoz írna egy kommentet? (keverékolaj)
A régi motorok még hírből se ismerték a full-szintetikus olajakat, 1:33-as Arol 2T keverékkel jól elvoltak, persze néha ki kellett égetni a kipufogót.
:D
Én a helyedben nem vennék csak szintetikus motorolajat, mert amennyit az olajon megspórolsz, annyit fogsz otthagyni a szerelőnél, ha pl. a kipufogót kell kiégetni vagy netán rosszabb esetben az egész hengert szétszedni a lerakódott kosz miatt.
Szóval megértem, hogy nincs rá pénz, de légy tisztába a következményekkel, ugyanis ezeknek az ásványi, de még a félszintetikus olajoknál is keletkezik lerakódás.
A motor is meghálálja a jobb olajat.
Én Motult veszek a robogómba, de a Repsol is bőven megteszi.
Ez 2 ütem, igaz?
Akkor pl. ez:
Én Elf 2T olajat használok a Pannóniámba. 1liter 2000ft körül van és full szintetikus.
Egyébként meg:
veteran.forum.hu
Sok hasznos infó van. És ott több hozzá értő van mint itt :)
(bár azért itt is akad pár)
Én Re-Cord félszintetikusat használok. Jaso FC szabványt tudja és csak 950 Forint egz liter.
Ásványi olajakat nem ajánlom (pl. Arol 2t csak Jaso FA-t tudja)
Van aki szerint igen, van aki szerint nem. Én az előbbiekhez tartozom, de abban egyetértek másokkal, hogy nem éri meg a felárat.
Nekem a robogóm 1-2km/h-ával megy többet vele.
Az üzemanyagnál az a lényeg, hogy lehetőleg nagy forgalmú kútnál tankolj. A sima 95-ös jó bele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!