Cologram kérdése:
Vettem egy autót, az eredetvizsgát illetve a névre írást még nem intéztük el, és eközben az autó motorja elromlott. Mi a teendő?
Figyelt kérdés
Ki kell cserélni, viszont az eredetvizsgát meg kéne csinálni minél hamarabb mert félek, hogy ki vonják a forgalomból az autót. Hogy működik ez? A régi motor rossz, új meg még nincsen, tehát nem tudom mi alapján csinálják meg az eredetvizsgát ha nincs motorszámom.2014. máj. 6. 07:57
1/5 anonim válasza:
A vétel dátumától 15 nap áll rendelkezésre az átíratáshoz. Ha ebből kicsúszol mindenképp, akkor egy megoldás van csak, el kell vontatni, vagy szálítani az autót egy eredetvizsgálóhoz. Ha megvan a papír akkor azzal lehet is menni az okmányirodába. Sajnos ez a hátránya hogy megszüntették a mobil eredetvizsgálat lehetőségét...
2/5 A kérdező kommentje:
Értem.Köszi a választ,nem lehet meghosszabítani ezt a 15 napot?De nincsen benne motor,hová vontassam motor nélkül?
2014. máj. 6. 08:43
3/5 anonim válasza:
Azért én konzultálnék egy ügyvéddel, mert ha 15 napon belül motorcserés az autó akkor az eladónak tudnia kellett volna valami hibáról, így megtámadhatod a szerződést. Ha tudtál a hibáról és így vetted meg akkor szívás, a 15 napot nem lehet eltolni.
4/5 anonim válasza:
El is lehet húzni az eredetvizsgára a kocsit(nem muszáj hogy működjön)
5/5 anonim válasza:
Motor nélkül biztos hogy nem fogják leeredetvizsgálni. Akkor hagyjad a fenébe most az átíratást, előbb legyen motor az autóban utána lehet átíratni, ha kicsúszol a 15 napból hát kicsúszol, az okmányirodán nem fognak megbüntetni ezért. A gond akkor kezdődne, ha szabálytalanságért megbüntetnek, az autót ellopják, vagy más "esemény" történik az autóval aminél igazolni kéne hogy a tiéd az autó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!