Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miből lehet megállapítani...

Miből lehet megállapítani hogy 2 vagy 4 ütemű? (Piaggio zip)

Figyelt kérdés
Van egy Piaggio Zip-em,2003-as léghűtéses és nem tudom hogy 2 vagy 4 ütemű.Miből tudom megállapítani?

2014. máj. 5. 21:05
 1/8 anonim ***** válasza:
be kell indítani
2014. máj. 5. 21:13
 2/8 anonim ***** válasza:
Aki szereti a motorokat, még csak menni se nagyon kell vele, csak figyelni őket meg hallani, az a hangjából is meg tudja állapítani. Jó lehet nem mindegyiket, de a kisebb cm3-asokat én biztos hogy emgtudnám. Egyik jellegzetessége uge hogy a 2 üteműnek magasabb és sokkal pördületesebb hangja van.(de még egyszer mondom, van 1-2 kivétel aminél nehéz lenne megállapítani)
2014. máj. 5. 21:15
 3/8 anonim ***** válasza:
Ha küldesz egy hangfelvételt a motor hangjáról akkor megmondom.
2014. máj. 5. 21:18
 4/8 anonim ***** válasza:
35%
Kell e bele külön olaj a benzinhez. Ha találsz rajta olaj tartályt akkor 2 ütemű.
2014. máj. 5. 21:22
 5/8 anonim ***** válasza:
Utolsó, ez így ebben a formában nem igaz. Vannak ún. karterolajzású motorok, amik kétüteműek és külön olajtartályból veszik a 2T olajat. Pl. a 3kj vázas Yamaha Jog.
2014. máj. 5. 21:43
 6/8 anonim ***** válasza:

Előző vagyok. Most olvasom, hogy de nagy hülyeséget írtam :-P elnézést kérek.

Igen ha van olajtartály akkor 2 ütemű, ha meg nincs, akkor vagy 2 ütemű keverékes, vagy 4 ütemű.

2014. máj. 5. 21:45
 7/8 anonim ***** válasza:

2t jobban pörög míg a 4t sokkal pöfögősebb :)

Tehát a kétüteműnek kávédaráló hangja van...

2tnek van egy külön tartály ahova az olajat töltöd.

karburátor máshogyan néz ki általában.

2014. máj. 6. 09:10
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat!Találtam rajta olajtartályt tehát akkor kétüteműm van. :)
2014. máj. 6. 12:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!