Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Simson s51-nél ezt okozhatja...

Simson s51-nél ezt okozhatja az ha ereszt a szimering?

Figyelt kérdés
Ha szépen megyek a motorral akkor néhány kilóméter után mindig ránt 2-3-at és leáll nem is indul , meg tisztítom a gyertyát ami ilyenkor full kormos és újra jó , ha csutkázom akkor pedig nem jön elő a probléma , csak ha normálisan megyek vele , kipufogó csonkomon fekete olaj folyik mostanában , ami korábban nem fordult elő. Gyújtás nagy része cserélve lett , pontosan bevan állítva minden , karbi tiszta.Szóval lehet ereszt valamelyik szimering?
2014. máj. 2. 21:17
 1/7 anonim ***** válasza:

Nem furcsa szagú a motor füstje? Ha a kuplungoldali szimering defektes akkor szív be olajat a motor de annak jellegzetes váltóolaj szaga szokott lenni , ja és dől a füst a kipufogóból még 1:50-es keverékkel is. Nem töltesz túl sok olajat a váltóba? Ne legyen a szintnél több benne!

Ezen kívül lehet hogy túl nagy hőértékű gyertyát használsz. Tegyél bele a gyári paramétereknek megfelelőt (pl. NGK B8HS, Champion L78C, Bosch W4A, Brisk N14, Denso W24FSU) Hűvös időben és ha nem nagyon húzod a gázt akkor mehet eggyel kisebb hőértékű is (NGK B7HS, Champion L82C, Bosch W5A, Brisk N15, Denso W22FSU).

Keverék legyen 1:50-es, ennél olajosabb nem kell egy széria, nem tuningolt motorba és ne Arol 2T legyen az olaj. Lehet az is hogy a karburátorod nem jól áll, lehet hogy magas a benzinszint benne. Van még öteletem, de legyen elég egyelőre ennyi.

2014. máj. 2. 21:38
 2/7 A kérdező kommentje:
Általad említett Ngk , Champion , és Brisk gyertyával is ezt produkálja , az olaj szint nem magas , benzin szint is jó , repsol olajjal használom 1:50-be keverve , viszont az elmúlt 1-2 hétben idöközönként elég nagy füs csíkokat hagytam , de nem folyamatosan csak van hogy igen füstöl van hogy nem , és nem 2T szaga volt
2014. máj. 3. 09:14
 3/7 A kérdező kommentje:
72-es fő fúvóka van benne , és az a kis lemez is a tű legfelső rovátkájában van , viszont a tű minimálisan lötyög ez normális? vagy ki van kopva és lehet hogy nem zár el rendesen és ilyenkor túl sok anyagot kap a gép?
2014. máj. 3. 09:30
 4/7 A kérdező kommentje:
és még lényeges lehet: mikor meg áll a motor és elkezdem rugdosni akkor a kipufogó szisszen egyet és ilyen "nedves" füstöt köp
2014. máj. 3. 09:32
 5/7 anonim ***** válasza:

ha sz-r a szimering hol felpörög hol leáll, alig akar menni,

nekem is ilyen volt. 2 is befosott. olaj alig volt a blokkba :)

2014. máj. 3. 11:20
 6/7 anonim ***** válasza:

A tűnek biztos hogy nem szabad egyik végállásban sem lennie, ha ott megy csak, akkor valami gebasz van a karbival, vagy falsot kap.

De egyébként cseréld ki a bal szimeringet, mert ez az időnként füstölés, pláne ha nem 2T szagú, akkor csak az lehet hogy nyalogatja a váltóolajat. Nekem jó volt a szimering csak egy kicsit, tényleg nem durván magasabb volt a szint, mert pontosan 4 dl olajat öntöttem a blokkba (a bent megmaradttal együtt az már sok). Na akkor azt csinálta hogy egyszer csak fulladt mint a barom meg füstölt, de ha egy kicsit eldöntöttem a motor jobbra, akkor megszűnt. Egyértelmű lett a gond. Kitekertem a nívócsavart és azon leengedtem a felesleget. Utána no problemo. Milyen karbid van? N1-es? Arra jellemző hogy csörög a súbertű mikor csak finoman húzod a gázt. Meg lehet oldani, a súbertűre húzol egy darab vezetékszigetelést és úgy teszed bele a súberbe. Az N3 korrektebb ilyen szempontból, annak tisztességesebben meg van fogatva a súbertűje, de nem lehetetlen hogy abban is csörög, akkor annyit kell csinálni, hogy a tűnek a kis rugóját meg kell nyújtani egy kicsit.

2014. máj. 3. 16:52
 7/7 anonim válasza:
Nekem is kuplung felöli szimering el volt öregedve, és gyenge egyre gyengébb lett a motor, még menet közben le nem fulladt. Utánna sikerült beindítanom nagynehezen, és mikor levettem a az olajbeöntő csavart akkor leállt a motor, megismételtem 4x, amikor a kupakot nem csavartam vissza akkor be se indult. Levette a deknit, és ott lógott a szimering a főtengelyen + 1 deci olaj elfogyott 1 hónap alatt.
2014. máj. 4. 12:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!