Volkswagen Bora vélemények?
Pont most tettem fel én is egy hasonló kérdést :)
Annyit tudok mondjuk, hogy alkatrészek nem olyan vészesek, ha volt már VW-d ahhoz képest persze, de Suzukihoz képest drágább jóval,persze ez attól is függ, hogy tudsz-e olcsóbban szerezni alkatrészt van-e nagyobb kedvezményed valahol!
Fogyasztás az lábfüggő, de olyan 8L körüli átlagból kijön, ha sokat jársz inkább a dízelt javaslom, de nálam pl nem játszik.
Szerviz igényt nem tudom, erre én is kíváncsian várom a választ.
Attól függ mennyire nehéz a lábad és 16V vagy 8V motor(SR)
A 8 szelepest azt hiszem 2000-ig gyártották(amibe tuti rossz volt a váltó), de azoknál már cserés lehet a váltó, mivel 100.000 körül kijött a betegsége, ezekben meg alsó hangon is 200.000km van, vagy inkább több, így cserélték már mindbe, nagy valószínűséggel!
"de Suzukihoz képest drágább jóval,"
Egy Grand Vitarához képest is? Esetleg egy Kizashihoz képest? :D
Nyilván egy 1300 kilós autóhoz nagyobb féktárcsa szükséges, mint egy 840 kilós Swifthez és mivel nagyobb drágább is lesz.. Ha összehasonlítjuk a kategóriájában lévő autók alkatrészáraival, akkor nem lesz lényeges eltérés.
EZ nagyon sok mindentől függ! Onnantól elkezdve, hogy mennyire nyomod neki, milyen gumi/felni van alatta, egészen a külső hőmérsékletig(ugye télen nehezebben melegszik fel)
A VAG benzinesek köztudottan fogyasztanak, de konkrétan ezek nagy általánosságban a 16V 8-8,5 a 8V 7,5-8L!
Ha kicsit is számít a fogyasztás vagy sokat mennél vele(kb. évi 15.000-től felfele már talán én is bevállalnám), akkor Dízel, abból is az alap 90Le 1.9 TDI, jól átnézetve!
Hengerfejes bármikor lehet, ha nem megfelelően hajtották(hidegen, magas fordulatszámon üzemeltették), egy 1999-es Bora szerintem lehet jó, igazából nem évjárattól, km állástól függ, hanem hogy megkapott-e mindent!
Vételkor alaposan illik átnézni, látszik egyből hogy karban volt-e tartva, apróbb hibái lehetnek, esetleg kicsit nagyobbak is(ez jó alkualap lehet), ilyen pl. az elhasználódott Fékek("vállas féktárcsa", kopott fékbetét) vagy csere érett lengéscsillapítók stb...
A Borát én azért nem venném, mert nehezebb kicsivel mint a Golf, nehezebben mozgatja az 1.6-os moci,persze ha a helykínálat a cél akkor Bora!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!