Motoroknál mi az a majrécsík?
vicces a kérdés:D:D
Motorokhoz semmi köze. A motorosok szokták ezt mondani amikor volt egy két veszélyes helyzetük motorral, és eléggé megijedtek. Tehát majd besz*rt... és ebből keletkezett vhogyan a majrécsík:D
Félelemcsíknak is szokták nevezni. A gumin látszik, hogy mennyi felület érintkezik az aszfaltal, mert ott szép tiszta, és ahogy bedöntik a motort ez a csík annál szélesebb lesz. Tehát ez azt jelenti, hogy mennyire merik bedönteni a motort, és ezt a gumin meg lehet nézni.
Bmanus
A második válaszomat pont ebből kifolyólag irtam. Vannak motoros ismerőseim akik igy mondták hogy huztam egy majrécsíkot. Konkrétan nem kérdeztem még rá hogy mit jelent ez, kikövetkeztettem ami a második válaszomban látszik is.
Na de léynegtelen azt hiszem a kérdező megkapta a válaszát, és énis megtudtam mit is jelent:)
Ugy veszem eszre, 2 definicio is letezik, az elso szerintem a logikusabb.
1. A Sorjas, szoros kopatlan resz a gumin, mert nem merik addig donteni.
2. A Kozepso kopott resz, ahol meg van kopva a gumi. Szelessege mutatja, hogy a vezeto meddig meri bedonteni.
Ezert kerdik, hogy milyen szeles a majrecsik. Ez a definicio is logikusnak tunik, mert a gyari sorja eleve ugyanolyan szeles.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!