Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért fogyaszt sokat az autóm?

Gelu23 kérdése:

Miért fogyaszt sokat az autóm?

Figyelt kérdés
Van egy Volkswagen Golf III-mas autóm, 1993-as évjárat, 1,6 benzines. Voltam vele szervízbe, azt mondták a lambda szonda a gond, kicseréltettem, de semmi hatása. Mindig 12-13 litert fogyaszt 100 km-en.
2014. ápr. 29. 18:44
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
Lambda szonda(k), termosztát, légszűrő. Aztán teletank 3 kattanásig.
2014. ápr. 29. 18:46
 2/16 anonim ***** válasza:

Hirtelen nőtt megy a fogyasztás?

Ha igen, akkor valszeg lambda szonda, ha két lambdás, akkor mindkettőt cseréld.

Másik, nekünk egy Citroen Xsara Picasso 1.6 benzines van, azért fogyasztott sokat hirtelen, és erő csökkenés is észlelhető volt, mert a benzinszivattyú talp szűrője kezdett telerakódni szeméttel.

Párszáz forintos tétel.

2014. ápr. 29. 18:47
 3/16 A kérdező kommentje:
Nem hirtelen , csak fokozatosan . Nem vettem észre erőcsökkenést, sőt ... igazán jól megy :D
2014. ápr. 29. 18:52
 4/16 anonim ***** válasza:

Gumi fel van fújtatva?

Lapos gumi is okozhat lassan fogyasztás növekedést.

2014. ápr. 29. 19:07
 5/16 anonim ***** válasza:
*persze ha lassan enged le :D
2014. ápr. 29. 19:09
 6/16 anonim ***** válasza:

hőjeladó patron is lehet

hidegebbnek érezteti a motort mint valójában és ezért túl dúsít a mot.vezérlő

[link]

2014. ápr. 29. 19:24
 7/16 A kérdező kommentje:

Igen, a gumik tökéletesek , nem enged egyik sem...

Kösz a tippet , elviszem a szervízbe hogy nézzék át azt is .

2014. ápr. 29. 20:09
 8/16 anonim ***** válasza:
milyen fordulaton használod?
2014. ápr. 29. 20:34
 9/16 VarMa ***** válasza:

tovabbra is lehet problema a lambdaszondaval ha az olcso kategoriabol vasaroltal... Nekem az a tapasztalatom hogy meg kell venni a jobb minosegut (bosch, denso,stb)de itt sem mindegy melyiket...

A legutolso ilyen szivason egy 2003-as hyundai Coupe 2.7 V6 GT-vel volt mert kiirta a hibat, meg is rendeltem hozza a parat (bosch) es ugyan eltunt a motorkontrol lampa de tovabbra is zabalt mint a diszno es nekem nem ugy ment ahogy kellett volna. Utana neztem kulfoldi forumon es a bosch-t nem szereti (illetve akkor jo neki a bosch ha az ember rak az autoba komplett nyitott kipufogo rendszert es hideglevegos direktszurot...). Egyebkent pedig a Denso valo bele, ki is csereltem es minden helyre allt....

2014. ápr. 30. 04:56
 10/16 A kérdező kommentje:

Hát általában 2000-es fordulatnál váltok, de ha sietek akkor van hogy kihuzatom 3000-ig....

Bosch lambdaszondát vettem , gondoltam ha veszek akkor tartson is, ez volt a legdrágább ami ebbe az autóba jó

2014. ápr. 30. 19:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!