Német rendőrnek, hogy jelezzem, hogy rám nem vonatkozik a hatásköre?
Kint dolgozok és német rendszámos kocsival járok. Ezzel csak az a baj, hogy azt hiszi a rendőr német ül az autóban. Ellenőrzésnél pedig ugyanúgy meg fog állítani teljesen feleslegesen, hiszen velem szemben nem intézkedhet.
Rakjak ki valami táblát a kocsira, hogy én külföldi vagyok? Vagy, hogy szokták ezt megoldani?
Nem intézkedhet? Ezt nem is tudtam.
Akkor ha németeknél bankot rabolok simán kisétálhatok az ajtón és senki nem fog szólni semmit?
Ha a diplomáciai testület tagja vagy, akkor a kocsid rendszáma is olyan.
Ha nem: jelen esetben a német törvények szerint kell élned, ugyanakkor a magyarokat is be kell tartani. Természetesen Németországban a német hatóságok ugyanúgy intézkedhetnek, mint itthon a magyar.
Sőt, tudomásom szerint, az uniós rendőrök hatásköre nem minden esetben ér véget a határnál. Pl., ha Berlinben meg akarnak állítani, akár Szegedig is üldözhet a német zsaru.
A rendőr dolga hogy az országa törvényeit betartassa. És egy ország törvénye mindenkire érvényes aki ott tartózkodik.
És ezek után csodálkozunk hogy ilyen negatív a megítélésünk Nyugat-Európában. Szégyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!