Néha nem érzékeli a fék behúzását, mi lehet a hiba?
Figyelt kérdés
Egy Aprilia SR 50 Factory típusú robogónál mi okozhatja azt a hibát, hogy mikor behúzom a hátsó fék karját, a fék fog, de nem érzékeli néha és emiatt egyszer világít a féklámpa, egyszer nem. Ebből következően az önindítás sem jó mindig, mert ha nem érzékeli, hogy be van húzva a fékkar, akkor automatikusan nem engedi az indítást. Nyilván valami elektronikus hiba, talán érintkezési. Aki esetleg sejti az okát kérem írjon. Fontos lenne, mert eladó sorba került és holnap jön érte a vevő, ez a hiba meg most derült ki egy órája. Illetőleg ezt mennyi javítani időben és pénzben...2014. ápr. 25. 21:39
1/7 anonim válasza:
engem is érdekelne.. mert nálam is fellépett ez a hiba, igaz kör sr-em van
2/7 anonim válasza:
[link] gondolom ez ment tönkre, csere nem bonyolult le kell szedni a fékkart és be kell varázsolni mögé
3/7 A kérdező kommentje:
Először jónak tűnt, de átgondoltam. Lehet, hogy hülyeséget írok, de ha belegondolok ez egy féklámpakapcsoló. Tehát az miért is adna jelet az önindítónak? Én úgy tudom elképzelni, hogy a fékkarból van egy valami, ami rá van kötve a féklámpakapcsolóra, meg az önindítóra is és ha behúzza az ember a fékkart, akkor mindegyiknek küldi a jelet és arra gondolok, hogy ez a valami romolhatott el, mert nekem nem logikus, hogy a féklámpakapcsolónak bármi köze lenne az önindítóhoz, csak simán kapcsolja a lámpát. Én így képzelem, de lehet, hogy ez tényleg marhaság...
2014. ápr. 25. 22:58
4/7 anonim válasza:
Amit linkeltem az maga a kapcsoló. Kozvetlenul a fekkar vege nyomja, ha behuzod a feket akkor latnod kell hogy egy kis muanyag fej kikandikal a fekkar testebol. Amikor behuzod a fekkart akkor a kapcsolo zar es osszezarja a hatso feklampa aramkoret, "hatrakuldi az aramot" a lampanak. Ez a kabel ha minden igaz megvan szakitva egy Y-al esmegy belol a feklampanak es az indito relének [link] Ittvan a kutya elasva ugyanis ez a rele felel az onindito aramellatasaert. A negy erintkezoje: indito gomb erzekelo, hatso fek erzekelo, akku betap12V, oninditora kimenet 12V. Azert kell ez a rele, mert az inditomotor nagy aramokat vesz fel, amit nem lehetne a kormanyon levo kis gombon atvezetni. Plusz ez a garancia arra, hogy bevan huzva a feked inditasnal. Mivel neked a feklampa sem mindig vilagit ezert biztosan a feklampakapcsolo a hibas nempedig az inditorele. Mas alkatresze nincs az oninditonak. (Lehet azzal is szorakozni, hogy inditasnal gyujtast adsz, nyomod az onindito gombot, majd a hatso feket behuzod es akkor indul a motor es akkor olyan mintha a fekkel inditanal.) Azthiszem igy mukodik a dolog teljesen en se szedtm meg szet a motoromat, de sokat szorakoztam vele.
5/7 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm a válaszod! Ha lenne idő megcsinálnám én, de így, hogy holnap jön a vevő nem merek vele magam szórakozni, nehogy nagyobb kárt csináljak.Akkor reggel elviszem szerelőhöz, ha ez a baja (és valószínű, hogy ez), egy hozzáértő gondolom pik-pak megcsinálja, szereléssel együtt 3000 körül (remélem).
2014. ápr. 25. 23:54
6/7 anonim válasza:
Valoszinuleg rutinmunka lesz, azert ird meg kerlek mit mond a szerelo, en is kivancsi vagyok ra. Eletemben nem voltam szerelonel magam csinalok mindent.
7/7 anonim válasza:
Ha az indítást akarod kiküszöbölni akkor húzd be az első féket a hátsó helyett.Nekem mindkettőre gyújt.Így a vevőnek nem fog feltűnni.De ha a lelkiismereted helyén van megcsináltatod.Sajnos nekem is így adtak el egy robogót.A fene gondolta,hogy hibás a hátsófék...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!