Abból lehet baj ha megy a klíma és a motortérben a hűtőventilátora is, én pedig leállítom a motort?
Figyelt kérdés
Vagy érkezésnél először ki kéne kapcsolni a klímát, megvárni míg leáll a hűtője és csak utána szabadna levenni a gyújtást?2014. ápr. 23. 17:44
2/8 anonim válasza:
a klímának nem lesz baja, csak neked, mert ha nem fújatod át melegebb levegővel a szellőzőt, a leállítás után a hideg csövekben lecsapódik a pára, és ettől szeret gombásodni a rendszer, amit aztán a te orrodba fog fújni a ventilátor
3/8 A kérdező kommentje:
De ilyen melegben 40, nyáron meg 50-60 fok van a kocsiban. Nem száradnak ki a csövek egy idő után?
2014. ápr. 23. 18:16
4/8 anonim válasza:
nem az hogy nem száradnak ki, hanem hogy oda csapódik le a pára
5/8 anonim válasza:
nem vetted még észre, hogy ha kiveszel egy jó hideg sört a hűtőből, akkor rögtön párás lesz a külseje? ugyanez történik a klímában is ha leállítod, a levegő gyorsabban felmelegszik mint a cső, ekkor a csövön lecsapódik a víz és megreked, mivel leállítottad a ventilátort...
ezért szokták leállítás előtt picit átkapcsolni a kocsit fűtésre, csak pár másodperc erejéig, hogy kicsit visszamelegedjenek a csövek, és máris sokkal ritkábban kell tisztítani a klímát...
6/8 A kérdező kommentje:
Értem mit mondatok! De előbb utóbb magától is megszárad, nem?
2014. ápr. 23. 21:11
7/8 anonim válasza:
hát mivel nyáron általában 40 fok van, tehát sűrűn használod, így nem nagyon van ideje kiszáradni, csak áll benne a víz és nő a gomba, amit aztán az arcodba fúj... de nekem aztán marhára mindegy mit szívsz be, erre találták ki a klíma tisztítást, így is úgy is el kell végezni, csak így nem néha hanem gyakran, majd észreveszed ha beteg leszel tőle
8/8 A kérdező kommentje:
Köszi, akkor ezentúl kiszárítom, de évente szoktam amúgy ózonozni.
A kérdésem egyébként nem a szárításra vonatkozott, hanem arra, hogy a ventilátor ugye hűteni akarja még a rendszert én pedig megállítom.
2014. ápr. 23. 21:50
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!