Ezért megbüntethetnek a rendőrök?
Be indíthatok egy kocsit ha nincs jogosítványom az utcán?
(Meg se mozdulok vele csak a út szélén járatom a motort)
"há' főnök a jóisten se tudja mi a fene van ezzel magától beindult én meg csak néztem."
xDDDDDD ezen jót nevettem.
#7-es válaszoló kérésére:
3. § (1) A közúti közlekedésben mindenkinek joga van részt venni; a közutat és a közforgalom elől el nem zárt magánutat közlekedés céljából gyalogosként vagy - meghatározott feltételek teljesítése esetén - járművezetőként bárki igénybe veheti. Jogszabály gyalogosok és járművek közlekedését egyes közutakon korlátozhatja vagy kizárhatja.
5. § (1) Aki a közúti közlekedésben részt vesz, köteles
a) a közúti forgalomra, valamint a közútnak és környezetének a védelmére vonatkozó jogszabályi rendelkezéseket megtartani;
b) a közúti jelzések rendelkezéseinek eleget tenni, a forgalom irányítására jogosultak utasításait követni;
c) úgy közlekedni, hogy a személy- és vagyonbiztonságot ne veszélyeztesse, másokat közlekedésükben indokolatlanul ne akadályozzon és ne zavarjon.
(2) Közúton járművet az vezethet,9 aki a biztonságos vezetésre alkalmas állapotban van, a jármű vezetéséhez előírt engedéllyel rendelkezik.
Azt hiszem a többi részét sikerült megbeszélni :)
#16-nak!
Én ismét a #7-es vagyok és megkérdezném: Tudsz-te írott szöveget értelmezni is, vagy csak copyzni?
Amit ideidéztél, annak köze nincs a kérdésben feltetthez!
Egy út szélén álló jármű motorjának elindítása NEM JÁRMŰVEZETÉS!
Ha jól tudom ha egy autó áll mint a fa... akkor ha az anyósülésről beindítja egy gyerek, az mitől vezetés?
Szerintem egy járművezetés azt jelenti, hogy a forgalomban közlekedik a kocsival.De ha parkolóban áll akkor nem teljesül a közlekedés a gépjárművel tehát hivatalosan parkoló autónak minősül.
Amúgy meg nekem azt tanították anno 1 éve, hogy akkor fogadják el a parkolást vizsgán illetve akkor van kész a parkolás ha 1. üresbe teszem a kocsit 2. kézifék behúzva.
És ha kiszállok a kocsiból, nem ül benne senki úgy hogy jár a motor akkor megbüntetik a levegőt mert jogsi nélkül vezet?
Nem hinném.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!