Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Peugeot 307 2. 0 hdi 136le mi...

Papcika kérdése:

Peugeot 307 2. 0 hdi 136le mi lehet a baja? Felbőgött a motor csörgös járással majd kulcsos leállitás után is járt ugy kellet lefullasztanom ha valakinek van eröl tapasztalata irjon?

Figyelt kérdés
2014. ápr. 20. 09:34
 1/7 anonim ***** válasza:
Kifeküdt a turbó. Gondolom füstölt is mint az állat és égett motorolaj szaga volt.
2014. ápr. 20. 09:39
 2/7 anonim ***** válasza:
ha bőg a motor és csörög akkor a motorban könyökölt ki valami, vagy elszakadt a lánc/szíj. nem lesz olcsó mulatság..
2014. ápr. 20. 09:49
 3/7 anonim válasza:
Dízeles autód van, a tünetekből turbóhibára kellene gyanakodni. Irány a szerviz. Így ne közlekedj vele, mert balesetveszélyes.
2014. ápr. 20. 09:50
 4/7 anonim ***** válasza:
Valószínűleg - ahogy írták is - a turbód elhalálozott. Én azt tanácsolom, hogy be se indítsd, tréler és gó szerelő. Ilyenkor, ha nem állítod le időben a motor simán széthullik a magas fordulatszám miatt, egy turbócsere még mindig olcsóbb, mint ezzel rizikózni.
2014. ápr. 20. 15:10
 5/7 VarMa ***** válasza:

Hasonlo szitum volt egy 1.3cdti opellel. csak ott erdekes modon rendesen toltott a turbo de 90km/h felett elment az ero (de addig megvolt minden teljesen jol ment) elkezdett fustolni es egyszer olyan jol sikerult ez a hisztije hogy veletlenul tulleptem a 90-et jott a fust es elkezdett felporogni, felre alltam nagynehezen lefulasztottam de addigra mar kozel 7000-ren porgott...

Utobb kiderult hogy az egyik injektor is hibas volt, a reszecskeszuro is rossz volt mert probalt folyamatosan regeneralni. A megnott motorolaj szint miatt vissza lokte mar a szivocsobe az olajat es onnantol nem volt megallas porgott volna ameddig szetnem hullik vagy elnem fogy az olaj onnan...

A turbonak nem volt baja tolotott rendesen es nem szivargott at elvileg...

Azt viszont megtudod nezni te is hogy a turboval van e gond (ha nem reszecskeszuros a tied is), lehuzod az intercooler-rol az egyik csovet es ha all benne az olaj akkor gond van...

2014. ápr. 20. 20:23
 6/7 A kérdező kommentje:
a motor fehéren füstölt,lefojtottam a motort és a turbot hallotam hogy pörög továb inenntöl huztuk az autot nem mertem ráinditani,egyébként a magasnyomásu szivatyú nem lehet? részecskeszürős az auto
2014. ápr. 21. 09:35
 7/7 anonim ***** válasza:
Szedd szét a levegő csöveket és azt fogod látni hogy tiszta olaj minden. Mármint a turbó utáni csövekre gondoltam. Nézd meg az olajszintet az is kicsit lejjebb ment. Szerintem a fehér füst mindent elárult, szóval a turbónak annyi. De jól tetted hogy nem indítottad be mostmár szerelő kell hozzá ha te nem tudod megcsinálni. De a csöveket nézd meg azt leszedni kb 5 perc
2014. ápr. 21. 10:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!