Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért van az, hogy "csak"...

Miért van az, hogy "csak" ennyit pörög a motor?

Figyelt kérdés
kérlek válaszolj pl egy yamaha yz 250 vagy cr 250 stb 10.000 pörög egy 125 ös 2T cross ahogy illik 13-14 ezret egy kihegyezett 250 meg mért csak 10.000? egy cr450f ami a 4T társa az pedig 12 ezret pedig mégnagyobb ccm és egy henger az is szóval itt is nagyok az alkatrészek nem csak a 250 "T be emiatt nem lehet valaki elmondaná miért? mert pl a 125 2T és a 250 4T majdnem ugyan annyit pörögnek a 2T 1500 el többet kb. de a 2T pörgősebb ahogy kell.. és mind 2 42le körul van akkor a 250es 2T többet is tudna? mégtöbbet? mert a majdnem dupla annyi ccm es 4T azt az erőt üzemórával tudja és ugye a feleannyi köbcentis 2t vetekszik a 4T vel de ez crossnál van igy egyhengeres motoroknál cross,enduroknál na szóval akkor tudom hogy ü.ó-s a yz 250 is de akkor többre lenne képes ugy hogy nem lenne még igényesebb? mert arányában 1-2lóval kéne de fordulatszámba akár 10-20 valaki magyarázza el h.lye vagyok.. vagy nagy ccm be nem pörgősek már annyira a 2T-k? mert egy 500-as 2T gyorsasági mondjuk az 4hengeres de pörög 12,5 simán de egy 300as 2t exc meg 9000.. meg a cr 500 tudom hogy igyis motorozhatatlanul erős de az is 8000 pörög tudna többet nem? akkor mért nem tettek annyi erőt kissebb ccm be ugyse számit a költség a crossnál

2014. ápr. 18. 01:38
 1/2 anonim ***** válasza:

üzemóra? hogy kerül ide?

a pörgés az nem a mérettől függ(csak)...

2014. ápr. 18. 03:32
 2/2 anonim ***** válasza:

Résvezérelt motoroknál a kipufogó nyílás magasságától függ, hogy mennyit pörög. Minél kisebb a távolság a nyílás felső éle és s henger teteje között, annál forgósabb.

Ezeket a motorokat pont annyira hegyezték ki, amennyire szükségesnek találták. Nem érdemes belemókolni.

2014. ápr. 18. 07:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!