Milyen motoros ruhát érdemes venni?
Mennyire van minőségbeli különbség a különböző gyártók ruhái között? Városi szaladgáláshoz akarok venni egy protektoros dzsekit, de elég horror árak vannak.
Pl a Shoxx Manx motoros bőrkabátja 35 ezer forint, ezzel szemben pl egy Dainese bőrdzseki 120+ ezer forinttól kezdődik.
Megér ennyit a különbség? Tudom, nem a bőrömön kell spórolni, de nem látom át hogy egyik bőrkabát miért jobb 100ezrekkel a másiknál.
Röviden: van különbség és szerintem megéri.
Városba én inkább cordura ruhát ajánlanék ( és nem csak dzsekit, mert a motoros ruházat nem merül ki egy dzsekiben ).
Nézd, egy 10e forintos gagyi kínai "szivacsprotektoros" műbőr kabát és egy 50e forintos márkás bőrkabát között ég és föld a különbség.
Egy 50e forintos és egy 200e kabát között is van különbség, de már közel sem akkora, mint a gagyihoz képest.
Nekem egy 50e forintos 1,3mm-es puha protektoros (belevarrt) dzsekim van. Szerintem az már jó kompromisszum - főleg ha nem akarsz pályára menni. Ennél sokkal kevesebbért én nem kockáztatnák (illetve ki kell fogni egy leértékelt darabot esetleg).
A cordura ruhának én sem vagyok híve, közel sem tűnnek benne olyan fixnek a protektorok, mint egy bevarrt bőr ruhában. Már pedig a protektor csak akkor ér valamit, ha zakónál nem csúszik el a helyéről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!