Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mitől van hogy kocsiba zenét...

Egerecske kérdése:

Mitől van hogy kocsiba zenét hallgatok, csak gyújtás van rajta, majd ha ráindítok a zene elhallgat, megyek 10 métert és megint szól?

Figyelt kérdés
Nem lehetne azt megcsinálni hogy, ne szakadjon meg a zene, ha ráindítok? Ha meg lehet, akkor vannak e hátrányai?
2014. ápr. 13. 21:59
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
nem, mert ha jó helyre van kötve a cucc, akkor "elveszi" tőle a tápot az autó, hogy az indítózáshoz tuti legye elég szufla.
2014. ápr. 13. 22:25
 2/13 anonim ***** válasza:
73%
Nem vagyok egy nagy elektrotechnikus, de nem biztos hogy az indítás alatt fellépő feszültség esést tolerálná a terhelés alatt lévő fejegység. :D
2014. ápr. 13. 22:27
 3/13 anonim ***** válasza:
komolyabb hangcuccal sosem inditoznek, ahogy en sem teszem, akkorat leng ki a melynyomo, h tuti karos, kapcsold ki addig.
2014. ápr. 13. 23:24
 4/13 anonim ***** válasza:
Meg lehetne csinálni, ha nem a gyújtáskapcsolóra lenne kötve a rádió, hanem külön. De vannak hátrányai, elveszi az önindítótól az áramot, egy gyengülő akkunál lehet hogy örömmel hallgatod a zenét, de az autód már nem indul be, főleg hidegben. Nyilván van akku töltő is és ha már gyenge le kell cserélni az akkut, de még ott a világítás is forog a ventillátor hogy fűtsön vagy csak hogy ne párásodjon az ablak, az is fogyaszt. Nem véletlen csinálják úgy gyárilag.
2014. ápr. 13. 23:47
 5/13 anonim ***** válasza:

Az én fejegységem /erősítőm külön szálra van kötve, mely az akkumulátortól jön be az utastérbe.

Így nem kapcsol ki pár másodpercre még indítás alatt sem, viszont nekem sem ajánlották ezt a verziót, mert károsan hat a fejegységre.

2014. ápr. 14. 00:43
 6/13 anonim ***** válasza:
Hát én még életembe nem láttam olyan autót, ahol indításkor nem hallgatna el a zene. Nekem is elhallgat. Viszont ha beindítom és már jár a motor, egyből visszajön, nem kell 10, sőt 1 métert se mennem. Na de szóval ne babráld!
2014. ápr. 14. 02:34
 7/13 Nincki ***** válasza:
Az én gyári fejegységem is elhallgatott indítózás alatt, de mióta lecseréltem, azóta megy végig, ugyhogy szerintem el nem veszi a gyújtás kapcsolóval kapcsolt feszt, hanem csak annyira lecsökken, hogy az már nem elég némely fejegységnek és kikapcsol.
2014. ápr. 14. 05:52
 8/13 anonim ***** válasza:
Nekem is kikapcsol a gyári egység. Haver direktbe kötötte az akksira, kb. 2 hét után kihalt a cucc :D
2014. ápr. 14. 07:34
 9/13 anonim ***** válasza:
Azért hallgat el a zene, mert indítózáskor az indítómotor áramfelvétele óriási (több száz A), ezért jelentősen leesik az akkumulátor feszültsége. A fejegység meg ezt nem mindig szereti: ha 12 V névleges feszültségre találták ki, 9 V-tal aligha akar majd működni. Vannak típusok, amik az indítózás idejére ki is kapcsolnak bizonyos fogyasztókat, hogy biztosan legyen elég áram az indítómotornak. A biztosítéktáblát kikerülve megoldható a probléma, ekkor fog szólni a zene indítás közben is, de attól még fennáll a feszültségesés, amit nem szoktak szeretni a fejegységek. De talán nem halsz bele, ha 10 másodpercre megszakad a folyamatos tüc-tüc.
2014. ápr. 14. 08:36
 10/13 anonim ***** válasza:

Utolsónál a pont, az indítómotor 2-300 A-es áramerősségű áramot is felvehet amikor működik, és hogy biztosabb legyen az indítás, a rádió lekapcsol. Sőt, ültem olyan autóban is, ahol a fényszórók is lekapcsoltak, amikor indítóztam. (nem, nem elhalványodtak, lekapcsoltak, mielőtt az indítómotort elindult volna)

Szerintem azt a 10 mp-et kibírod zene nélkül, cserébe hosszabb életű lesz az akksid és a rádiód is.

2014. ápr. 14. 10:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!