Melyik peugeot 206-ost válasszam?
1.1es szerintem ne
1.4 nem eszik sokat és kategóriájához képest nagyon jól megy /950kg os autó/,húzni is bír elég szépen
1.6 szerintem akkor legyen ha pályázol is,110km/h-ig átlag használatra az 1.4 bőven jó lesz a 206 osból.
min. az 1,4est...
de ha 100al mész legtöbbet akkor már jöhet az 1,6os is
nem fog 1 korttyal se többet enni
Nekem ezzekkel a motorokkal (ugyanazok a motorkodok, csavarra ugyanaz) citroen-em volt, azokrol leirom a tapasztalataimat:
Az 1.1 nekem sok bajom nem volt vele, egy generatort kellett rajta garanciaban csereltetni es egy alapjarati motort. En vegyesben hasznaltam fele belvaros fele orszagut (napi80-90 km-t mentem vele) es ugy jott ki nyaron az 5.2, telen 6.2-es fogyastas (hja igen es nekem volt rajta 15"-os kerek is, nem a gyari 14"-os). Viszont az auto abszolut nyugalomra int mert nem egy kapkodo idegbeteg. Elvisz A-bol B-be es ennyi. Szerintem csak varosban 7, 7.5...
Az 1.4 benzin, na ez egy fejloves nagyon ovatosan kozlekedve nyaron se ment 9 liter ala telen pedig siman ette a 10, 11 liter es erzesre minimalisan erosebb az 1.1-nel. Az autonak semmi hibaja nem volt, jo volt a termosztat, lambda szonda, minden ennyit evett es kesz...
Gyorsan meg is szabadultam tole...
Az 1.6 16v 110 le, talan a legoptimalisabb valasztas, kellemesen megy az auto van benne ero es varosban gond nelkul eljartam vele 7.5 literrel, telen 8 korul. orszaguton elofordult a 6.5 l is...
VarMa
annak az 1.4esnek ami nálad volt,valami baja volt ha 9 liter alá nem bírtad vinni.
ez már ott beigazolódott hogy mint írtad az 1.1es motor elég kevés benyával bírta vinni a kasztnit.
tehát egy erősebb motor mint az 1.4es nem ehet sokkal többet nem lehet ráfogni hogy kicsi az autósúlyához a motor ereje és erőlködne azért eszik sokat.
6,5literrel ellehet járni jó időben egy 206ossal ami motorikusan is rendben van.
/ezt nem tippelem,pár ezer kilométert ültem már 1.4es 206ban,igaz nem én vezettem de az most lényegtelen is/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!