Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » A quadokat is motorjogsival...

A quadokat is motorjogsival lehet vezetni?

Figyelt kérdés

A1 ,Ak ,A , köbcenti és teljesítmény szerint?

(közútra)

2009. dec. 20. 16:07
 1/9 anonim ***** válasza:
közúton nem lehet quadot használni egyelőre
2009. dec. 20. 16:16
 2/9 anonim ***** válasza:
asszem majd jan 1-től lesz olyan, hogy quad, a kresszben. egyébként balcsin mi quadoztunk és nagymoci jogsi kellett hozzá!
2009. dec. 20. 16:16
 3/9 anonim ***** válasza:
A quad elvileg mezőgazdasági vontató tehát olyan jogsi kellene hozzá.De elég lazán veszik szerencsére én mindenféle jogsi nélkül közlekedtem vele még országúton is,de az nem budapesten v. környékén volt.
2009. dec. 20. 16:33
 4/9 A kérdező kommentje:

2010-től lehet vele rendesen közlekedni közúton.

Engem az érdekelne milyen jogsival lehet vezetni és mekkora quadot!

2009. dec. 20. 16:53
 5/9 anonim ***** válasza:
szerintem nagymotor jogsi kell majd hozzá, tőlem azt kértek mikor béreltem
2009. dec. 20. 20:40
 6/9 anonim ***** válasza:
Autómániában vagy valamelyik autós műsorban volt egy túra quad és azt mondták hogy autójogsi kell hozzá.
2009. dec. 21. 08:55
 7/9 anonim válasza:

2010-es új jogszabályok:

r/2) Quad: a külön jogszabályban

- L6e járműkategóriába sorolt könnyű négykerekű segédmotoros kerékpár vagy

- L7e járműkategóriába sorolt négykerekű motorkerékpár,

amely nyitott utasterű, kormányműve nem áttételes és a motorkerékpárok esetében szokásos kezelőszervekkel van felszerelve.

2010. jan. 8. 20:09
 8/9 anonim válasza:

vezetéséhez a külön jogszabályban meghatározottól eltérő vezetői engedély kategória előírására, így különösen az L6e vagy L7e járműkategóriába tartozó:

ba) nyitott kivitelű, áttételes kormánymű nélküli, a motorkerékpárok esetében szokásos kezelőszervekkel kialakított kivitel („quad”) esetében a legalább „A1” vagy „B” kategóriára érvényes,

bb) zárt utasterű, több személy szállítására kialakított, kormánykerékkel és a gépkocsikban szokásos kezelőszervekkel felszerelt kivitel („mopedautó”) esetében a „B” kategóriában érvényesített

vezetői engedély előírására,

2010. jan. 8. 20:09
 9/9 A kérdező kommentje:
KÖSZ! Szóval lehet vezetni B-s jogsival.
2010. jan. 9. 16:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!