Injektorosról át tudom alakítani karburátorosra?
Figyelt kérdés
Van egy Fiat Tipom 1.4 központi injektoros.Mivel az előző tulajok valamelyike elégé össze kontárkodta az elektronikáját,én most csak szívok az injektorral.(hol kap áramot,hol nem).Már belefáradtam a kisérletezgetésbe és gondoltam:visszaraknék az injektor helyére karburátort.Az elektromos AC maradna,mert az jól működik.Nem tudom a komjúter mit "szólna ehhez a mutatványhoz"?Egyáltalán megvalósítható az elképzelésem valamilyen formában?2014. ápr. 5. 20:07
1/4 Joci_27 válasza:
Nem kivitelezhető, és szerintem ne is gondolkodj ilyesmiben :) Az injektort nem lehet csak úgy karburátorra cserélni, alapvetően más működésű a két rendszer, az egész motor tervezését és működését tekintve is. Én inkább azt tanácsolom, hogy keress fel egy hozzáértő autóvillamossági vagy autóelektronikás szerelőt a problémáddal!
2/4 anonim válasza:
A Tipo központi injektora nem sokban különbözik egy karburátortól, sőt ha jól tudom volt is karburátoros 1.4-es. NIncs olyan komoly komputer a Tipoban, hogy gondot okozna, csak egy motorvezérlő van benne.
Bár szerintem semmivel se kisebb gányolás karburátort tenni rá...
3/4 Napkiraly válasza:
Szerintem rakhatsz fel akkor mechanikus AC-t is, mert az elektromos nem fog szállítani, bár próba szerencse
4/4 A kérdező kommentje:
Mindenkinek köszönöm a választ!Közben kiméregettem(multiméterrel)a vezetékelést a motorvezérlőtől a gyújtásig és az injektorig.Hát nem mondom,hogy nem lettek ősz hajszálaim,mivel volt kókányolás rendesen!A lényeg,hogy most működik.Egyébként az elektromos ac akkor is tolta a benzint,amikor az összes csatlakozó le volt húzva az injektoról,így az nem biztos,hogy akadály lenne a cserénél.És valóban,van karburátoros,ugyanezzel a motorral.Mindegy,most marad így.Max.ha nagyon nem akarja az igazat,megpróbálkozok a cserével.Köszönöm még egyszer a válaszokat!Természetesen mindenkinek jár a zöld pacsi. :)
2014. ápr. 6. 20:30
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!