Dobfék excentrikusan szorul?
Sziasztok !
Az autómon a hátsó dobfék nekiállt fékezésnél ütemesen kattogni fékezéskor. Kicseréltem a dobot gondolva az a hibás.Most meg ütemesen nyöszörög mint egy rossz szilent ahogy fékezek. Felemelt autónál ahogy tekerem a kereket a fékpofa egy helyen megfogja valamennyire a kereket, mintha excentrikus lenne ????
Tudnátok valami tippet adni mit csináljak vele ???
Nagyon köszönöm !!!!
Szerintem bekopik az, vagy nem.? és ha levennéd a dobot és megnéznéd hol súrlódik.? Lehet hogy csak egy picit pár milliméterrel lejjebb kell ütni a fékpofát, és ott ahol érintkezik picit megcsiszolni.
Vagy talán még arra gondoltam, lehet hogy szorul a kézifék bovden és nem engedi vissza menni a pofát a helyére. De van ezekbe egy automata ami ha kopik a fék utána állítja a pofát és valamikor az berohad. Az nem jó ötlet hogy esetleg vissza állítasz a kéziféken, leveszed a dobot, megcsiszolod a pofát, vissza a dob és megnézed hol súrlódik. utána szétszed automata megnéz, össze majd újra próba.
De egyébként lehet hogy csak annyi is elég, ha kalapáccsal kicsit megkocolod a dobot és elképzelhető hogy beáll a helyére a pofa. nincs más tippem, talán segít...
köszönöm akkor megpróbálom, ... keresek valakit.
Ha megoldódik írok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!