Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Dobfék excentrikusan szorul?

Detronic kérdése:

Dobfék excentrikusan szorul?

Figyelt kérdés

Sziasztok !

Az autómon a hátsó dobfék nekiállt fékezésnél ütemesen kattogni fékezéskor. Kicseréltem a dobot gondolva az a hibás.Most meg ütemesen nyöszörög mint egy rossz szilent ahogy fékezek. Felemelt autónál ahogy tekerem a kereket a fékpofa egy helyen megfogja valamennyire a kereket, mintha excentrikus lenne ????

Tudnátok valami tippet adni mit csináljak vele ???

Nagyon köszönöm !!!!

2014. márc. 30. 22:08
 1/4 anonim ***** válasza:

Szerintem bekopik az, vagy nem.? és ha levennéd a dobot és megnéznéd hol súrlódik.? Lehet hogy csak egy picit pár milliméterrel lejjebb kell ütni a fékpofát, és ott ahol érintkezik picit megcsiszolni.

Vagy talán még arra gondoltam, lehet hogy szorul a kézifék bovden és nem engedi vissza menni a pofát a helyére. De van ezekbe egy automata ami ha kopik a fék utána állítja a pofát és valamikor az berohad. Az nem jó ötlet hogy esetleg vissza állítasz a kéziféken, leveszed a dobot, megcsiszolod a pofát, vissza a dob és megnézed hol súrlódik. utána szétszed automata megnéz, össze majd újra próba.

De egyébként lehet hogy csak annyi is elég, ha kalapáccsal kicsit megkocolod a dobot és elképzelhető hogy beáll a helyére a pofa. nincs más tippem, talán segít...

2014. márc. 30. 22:29
 2/4 anonim ***** válasza:
fel kell szabályoztatni a dobot, ha találsz egy félig józan esztergályost, az megcsinálja 1 üveg borért
2014. márc. 31. 00:43
 3/4 kata kata ***** válasza:
Hallgass a #2-re!
2014. márc. 31. 06:58
 4/4 A kérdező kommentje:

köszönöm akkor megpróbálom, ... keresek valakit.

Ha megoldódik írok!

2014. márc. 31. 07:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!