Opel astra G classic 2007-es évjárat. Néha (most már egyre gyakrabban) előfordul, hogy menet közben megtorpan a kocsi. Ez lehet az EGR szelep hibája vagy akár valami más?
Most leírtad gyakorlatilag aztz amit kérdeztem...
Kösz amit én is sejtek, de ezért kár válaszolni...
És mi más lehet még?
Benzinszűrőcserére is gondoltam, de kb. mennyibe kerülhet mindezek cseréje és esetleg ha lehet a tisztításuk.
Ha fontos akkor Szigetszentmiklóson a Lukoilnál szoktam benzint vételezni legtöbbször, esetleg az olcsóbb áruk xarabb minőséget is jelenthet?
3-as vagyok újra.
Nekünk F van, arról tudok nyilatkozni. X16XEL motornál EGR szelep ki (utána vissza) szerelése elég bonyolult mert elég h*lye helyen van.
MAP szenzor, a miénken pont szemben van veled, ha kinyitod a motorháztetőt.
Alapjárati motort még nem volt kiszerelve. A miénken a bemenő benzincső alatt van, a szélvédő felől. Féktisztító kell az ilyen tisztításokhoz, az nem olyan drága, 1000-2000 Ft között van.
Benzinszűrőt ma cseréltem, SCT 308 márkájú/típusú 1100 Ft volt.
LUKOIL-lal semmi gond nincs, én is azt tankoltam legutóbb.
Esetleg próbálj ki vmi motortisztító adalékot, én SPURI-t szoktam, úgy vettem észre, hogy a fogyasztásom is csökkent, most pl 6,52 volt az átlag, ebben többsége autópálya volt, kevés Budapest, meg pár km egy faluban.
HellO!
Nekem G Astra 1.6 16V-nél egyre gyakrabban csinálta ezt. Hibajelzés nem volt, hibakód sem, hiába olvastattam ki. Ki lett próbálva másik trafósorral, nem az volt a gond. EGR szelep le lett dugózva, azóta nincs vele ilyen gond.... Ha nem akarsz drága dolgokat kicseréltetni, első lépésben ki lehet ezt próbálni. Az EGR szelep könnyen hozzáférhető, egy alátétet esztergáltak nekem hozzá, az eredetin van 2 lyuk, ezen nincs, igy le van dugózva az EGR. Ha igy megoldódik a gond, akkor az EGR szelep volt a ludas. Sajnos az enyémen le kellett dugózni, mert már a tisztítás sem segített... A gyári drága, az utángyártottat meg nagyon nem ajánlották... Azóta viszont egyenletesebben jár a motor...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!