Idehaza mindenkinek Simsonja van?
Ezeket állandóan buherálni kell, és még mindig nagyon sok embernek van ilyenje. Olcsón hozzá lehet jutni, és házilag is módosítható, illetve hemzsegnek tőlük a fórumok, szóval jó választás első motornak.
Én amúgy örülnék, ha az autósokat és motorosokat külön szednék itt a gyik-en, mert így nagyon össze van olvadva az egész, és nem elég átlátható.
Nekem van 2 is.
Kisvárosokban, falvakban még ma is gyakori, főleg az S51 és a Schwalbe.
Valami baja mindig van egyébként, de ez legtöbbször a rossz minőségű, utángyártott alkatrészeknek köszönhető.
A legtöbb kérdés oka az, hogy a tulajok képtelenek beállítani a motort. Ha véletlenül nem indul, már tekergetik össze-vissza a karburátor csavarjait...
Ha a gyújtás, az úszószint be van állítva, kellő méretű főfúvóka van benne (68-72 között), jó a gyertya, illetve a megszakító és a gyertya hézag is be van állítva, indulnia kell.
Vidéken azért még akad belőlük bőven.
De kérdés azért van belőle sok, mert 100-ből 95 nem képes menni 100 km-t a nélkül, hogy ne állna meg.
Előtte jól mondták, ez nem a konstrukció hibája, az nagyon strapabíró. A két fő ok a gagyi kínai utángyártott alkatrész és a hozzánemértés keveredése.
Én már egyre kevesebbet látok belőlük.
Nem megbízható motorok mert szétbarmolták őket, nem szakszerűen lettek javítva és sok a rossz minőségű alkatrész.
Nekem is volt simsonom de nem volt már gyári és nem úgy újították fel ahogy kellett volna. Mindig volt valami gondja
Még 10 éve is rohadt menő volt az a gyerek akinek Simsonja volt. Ma meg már az a menő aki alatt nagytestű robogó van. Én szoktam járni földúton is, illetve a közút hálózat sem hasonlít a német viszonyokhoz ezért a jó öreg Simsonra esett a választás. Na meg egy motorfelújítást is megcsinálok a garázsban 15 ezer Forintból és akkor már jó minőségű csapágyakkal kell számolni.
it's not a hobby it's a lifestyle
Nekem van 5. Versenyeztem is egyik-másikkal.
A napi járós motorom egy 70-es gép, bő 20 ezer nyelezett km-rel a háta mögött, azalatt egy csavar nem volt rajta meghúzva, csak tankoltam.
Szóval nem igaz, hogy buherálni kell állandóan, megmutatom neki a kulcsot, és indul, megy, mint a zsírozott villám.
Ha az ember egyszer jó alkatrészekből összerakja rendesen, a térképről lemegy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!