Mi a véleményetek erről az autóról? (link)
attól függ ki kérdezi.
ha egy olyan ember, akinek van elég pénze az éves fenntartáshoz, akkor oké.
de mivel részecskeszűrős ez a bmw, ezért rövidebb távokra nem igazán alkalmas (10-20 km).
hidd el, nem a bmw tesz emberré...
607 2.7 HDi-vel összehasonlítva:
első lengéscsillapító kb azonos, 21-26 ezer;
komplett fényszóró 200 ezer vs 70 ezer.
De szerintem a 607 is prémium autó. Egy 10 éves 3-as BMW-hez még mindig 17 ezer egy lengéscsillapító, és 40 ezer a legolcsóbb (nem xenonos) fényszóró. Egy ugyanolyan idős Nissanhoz 10 ezer a lengéscsillapító és 18 ezer a fényszóró... Persze választhatsz más alkatrészeket is, de szerintem ezek elég gyakoriak és aránylag gyakran szorulhatnak cserére.
Jó, de milyen Nissanhoz? Azért az sem mindegy, hogy Micra vagy Maxima.
Egy akármilyen 10 éves 1300 kilós autóhoz egy normális lengéscsillapító ugyanúgy 17 000 lesz, nekem is 19 000 körül van a Volvohoz.
Első fényszóró már van hozzá - ami nem Xenonoos - vatta újan 75 000-től. Egy hasonló korú Pug407-hez 60 000-től indul, de egy nem ebben a kategóriában játszó Pug207-hez is 67 000.
Nyilván minél csicsásabb egy alkatrész - főleg a lámpák- annál drágábbak is, de általánosságban a főbb alkatrészek csak annyival drágábbak, amennyivel nagyobbak vagy amennyivel bonyolultabbak. Ha nem ragaszkodunk megrögzötten a BMWs zacsis dolgokhoz és normális minőségű utángyártottat használunk, akkor nem lesznek eget verően nagy különbségek. Ez csak ilyen ámítás, hogy ezekhez kétszer-háromszor drágább a szerviz és az alkatrész, akik ezeket megkajálják azokat tisztességesen le lehet húzni (nyilván saját méret és teljesítmény kategóriájában).
Én is vettem már Volvos zacskós eredeti vízcsövet az S80-hoz, mert sürgősbe kellett. Egy 45 centis vízcső 14 000,-. Gondolod azért mert Volvo feliratú zacskóban van, többet fog tudni, mint egy sima 2-3000 forintos vízcső? :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!