Mekkora árameröséggel tölt egy generátor?
Az érdekelne, hogy egy 45Ah akkumulátort kb. hány amp. tölti a generátor alapjáraton, ill. emelt fordulatszámon?
A 14 V-ot sikerült mérnem alapjáraton, fogyasztók rákapcsolásával, sem ment 13.6V alá.Viszont az áramerőségét is szeretném lemérni, de erre sehol sem találtam értéket....
Esetleg mért már valaki ilyet?
Fesszabályzó van benne, illletve áramerősség szabályzó.
Ez változó.
Nyílván egy Daewoo Matizban kevesebb a töltőáram, mint egy A8-asban.
Pontosan nem tudom, de egy 80-as B3-as Audiban 80Amper.
nem tudom, a generátorra volt írva a kis fekete cetlin :)
Hallottam már olyat is, hogy a régi 24es dízel mercikben 140 Amper volt a generátor... nemtudom.
A generátor hátsó részén látsz egy adatlapot rajta a max. teljesítményével. A töltőáramot az autóban nem szabályozzák, csak a feszültséget, ami ciklikus működésnél 14,4 V kell legyen. Az akksit pedig annyival tölti a generátor amennyit az felvesz, de max. annyival amennyit a generátor leadni képes. Egyébként ez valamennyire önszabályzó, mert ha nem "köszörülsz" órákig, akkor indítás után se fog 4-5 A-nél többel tölteni, mert annyit tud felvenni az akksi.
Az áramerősséget megmérheted pl. egy lakatfogóval, vagy az akksival sorba kötött áramerősség mérővel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!