207-es babetta hengerénél kifúj a levegő, hogyan
javítható?
Figyelt kérdés
Babetta 207 500-as Babettámn a henger és a hengerfej között sziszegő hangot ad ki tekeréskor vagyis valahogy, valahol kifújja a levegőt így képtelen beindulni. Már csináltam rajta hengerfej cserét de ugyanaz a helyzet mint előtte.
lehetséges, hogy valami hiányzik onnan valami? Tömítés vagy valami hasonló?
A dekompresszor lezár? Egyáltalán jól van összerakva? Ugyanis ott kell lennie egy tömítésnek, hogy ne sziszegjen mint a Riga ha benyomod, hanem a kipufogóba fújjon le!
2014. márc. 23. 23:01
2/10 anonim válasza:
Tömítés nem árt... így nem csoda, hogy szökik a kompresszió...
2014. márc. 23. 23:03
3/10 anonim válasza:
Azt hiszen nem jól fogalmaztam. A hengerfej alatt nincs tömítés csak illesztve van, de a dekompresszornál kell lennie egy gumigyűrűnek, hogy ne sziszegjen amikor benyomják. Az alábbi képen piros karikával jelöltem:
Köszönöm az eddigi válaszokat! Igen szerintem az a probléma mert az egyáltalán nem volt benne gumigyűrű. A henger és a hengerfej között van egy alumínium gyűrű tömítésnek de lent nem volt semmi. Akkor az hogy lehetséges hogy eddig működött? Vagy az csak úgy menetközbe kieshetett?
2014. márc. 24. 09:36
5/10 A kérdező kommentje:
Igen, egyébként a dekompresszor jól zár, újra lett sasszegezve.
"Akkor az hogy lehetséges hogy eddig működött? Vagy az csak úgy menetközbe kieshetett?"
Ne add már itt az ártatlant! Honnan tudod, hogy volt tömítés a hengerfej alatt? (Egyébként beugrott hogy tényleg van, a Simónál nincs) Onnét, hogy szétszedted! Na akkor vesztetted el. Nem esik az csak úgy magától ki!
:D
A hengerfejet pedig átlósan, egyenletesen kell lehúzatni, hogy ne engedje el a kompressziót.
2014. márc. 24. 18:41
8/10 anonim válasza:
Ha a gumigyűrű (amit linkeltél) kiesik, attól nem megy el a kompresszió, csak szuszogni fog ha benyomod a dekompresszort.
2014. márc. 24. 18:43
9/10 A kérdező kommentje:
A fene se tudja már mi van vele. Ellenőriztem a dekompresszorszelepet (tettem bele gumigyűrűt nemrég tűnt fel hogy oda is kéne) de ugyan az a helyzet csak a kuplungot mostmár kicsit nehezebb forgatni mert ugye nyomja rendeden a levegőt de még mindig nem hajlandó beindulni. próbálgatás után ellenőriztem a gyertyát és száraz volt. Benzin van benne meg a száraz gyertya miatt megnéztem a karbit az tiszta volt, nem volt dugulás. Belefecskendeztem a hengerbe pár deci benzint, úgy beindult (ugye. egy rövid időre) A gyújtás nem hibáztatható. Én még mindig a kompresszió hiányban vagyok biztos.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!