Mit szóltok ehhez a mazdához? Megérné a vételt?
Írja, hogy eszi az olajat, egy szimering csere megoldhatja a problémát?
Egyébként ezen a mazdán milyen felni van?
ha egy kereskedő oda írja hogy kissé eszi az olajat, akkor az szerintem nem annyira kissé eszi :)
De ez csak az én véleményem....
Az van oda írva: motorja az olajat már kissé fogyasztja. Tehát eszi ami azt jelentheti hogy kopott, ami azt is jelenti hogy gyengébb és többet is fogyaszt.
Ha kék füst jön ki a kipufogójából eszi az olajat. Ha leveszed a kartel csövet és dől belőle a füst, ez szintén azt jelzi.
Miért eheti az olajat..? Elvannak öregedve a szelepszár szimeringek és/vagy kopott lehet a szelep vezető, emiatt bekerül az olaj az égéstérbe és eszi az olajat. Valóban orvosolható szimering cserével. Hengerfej le.
A másik ok hogy elkoptak a gyűrűk, jobb estben egy sima gyűrüzés megoldja a helyzetet, hengerfej le, kartel le, dugók ki új gyűrű fel. Még jobb esetben talán egy adalék helyrebillenti még jó pár ezer km-ig
Rosszabb esetben elkopott a henger, motor szét teljesen és motorgenerál. És van másik lehetőség is bontott motor be.Ilyen kocsinál, kompressziómérés az első.
Ha fogy az olaj az megint más mintha enné. Első-hátsó főtengely szimering, kartel vagy szelepdekni tömítés lehet a bűnös sok esetben.
Csak pár tipp, mérlegeld :)
"Eddig komolyabb baleset nélkül üzemelt, fényezése egységes, GYÁRI de természetesen kisebb parkolási sérüléseket nem nélkülöz."
Vagy a képek csalnak vagy okosan fényképezték, mert a két jobb oldali ajtó cseppet meg van törve.
Élőben nézted már az autót?
az a 249 meg lehet 500k is, nekem 626 volt, 2.0 kek fust, minden ami kell, a vegen mar 60km alatt beverte a 10l t.
de az utolso veg bontas elotteis elindult meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!