Ha egy autóban kicserélik a motort, az kihat a fogyasztására?
Attól függ milyen motort tesznek be. Egyrészt függ attól hogy hány köbcentis, karburátoros, vagy injektoros, benzines, dízel, gázos vagy elektromos.
Ha betesznek ebbe az autóba egy pl 2000 köbcentis BMW 150 lovas turbo dizel motort akkor 5 litert fog enni gázolajból.
Ha beletesznek egy 12 hengeres Lamborghini Diaablo motort akkor meg 30 litert benzinből, ha meghajtják. Ha beteszik a Tesla elektromos motorját akkor meg semmi üzemanyagot nem fog enni. röviden ennyi :)
Nem értem egy 3.5-4-5 literes motornak miért sok a 15 literes átlag. Szerintem az inkább kevés.
Kisebb motorral lehet csökkenteni a fogyasztását- ahogy előttem is írták- de ennek mi értelme egy amcsi " muscle car"-ban?
És ha belekerül a kisebb motor, akkor lekerülnek a kocsiról a b@xom nagy gumik és dobnál fel 14-es lemezfelni 185/70-es gumival? :D
De a trollkodást félre téve:
az autó fogyasztása függ a motortól ( fajlagos fogyasztás, hatásfok ), függ az autó tömegétől, függ a súrlódástól, függ a légellenállástól és nem utolsó sorban a vezető jobb lábától. Ezek közül bármelyiket megváltoztatva változni fog a fogyasztás is, ha a mérés körülményei nem változnak.
Szerinted a benzin hová fogy el? A kereket keni folyamatosan azért fogy? Esetleg elcsöpög útközben?
Jó hogy kihat a csere a fogyasztásra, mivel közvetlenül a motor fogyasztja a benzint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!