Utast szeretnék vinni nagy motoron, viszont sisakom nincsen a sajátomon kívül, rögtön megállítanak ha nincs az utason semmi?
"nem a fejünk megy szét hanem a nyakunk törik ketté, vagy agyrázkódást kaphatunk, amikből vajmi kevés a felépülésre való esély"
Az agyrázkódás sima ügy, bár az enduro/cross motorokkal játszó barátaim többet tudnának mesélni. :) A nyak pedig elég erős szerkezet, nem törik csak úgy el. Viszont ha eltörik, akkor már mindegy, mert game over - viszont ha a nyakad ép marad, az agykoponyád pedig megsérül, akkor növény leszel életed végéig, ami rosszabb.
Azért van a sisaknak héja meg benne a bélés, hogy elossza/elnyelje az ütés egy részét.
"a városunk sem a motorbalesetekről híres"
A miénk sem. Aztán kifordult elém egy Ford Mondeo, a motorom beleállt a jobb lámpa meg a hűtőrács közé én meg áthengerbucskáztam a kocsi túloldalára. Pedig én szabályos voltam, ő meg egyik pillanatban még a szemben álló sorban várakozott, a következő pillanatban meg már balra akart kanyarodni, mert látott egy parkolóhelyet.
De csak az elsővilla nyaklott össze, a kormányt hajlítottam el a combom belsejével meg a lábaim - amikkel talajt fogtam - fájtak mint az állat két napig.
De tényleg nem érhet baleset ha a városotok nem arról híres.
"Két közeli barátom van viszont egy teljes napra nem biztos hogy tudnák nélkülözni"
Megmondod, hogy legyenek jó fiúk, mert punciról van szó és kapnak sört meg élménybeszámolót. Ilyen esetben még én is hajlandó lennék egy barátomnak kölcsönadni a sisakomat. Legfeljebb levenném a régebbit a szekrény tetejéről addig és azt használnám ha nem bírok ki egy fél napot motorozás nélkül.
#14, "mennének 90-el 100-al egy bogár légy meg belemegy a szemébe mitcsinál?" - amit én: vészfékezés, padkára leállás, könnyezés 20 percen keresztül. Utána sisak vissza, szemészet, 15 perc kínlódás a szemész részéről miközben szemészeti dárdával (~5 mm hosszú dárdaszerű, azaz mindkét oldalán élezett apró, hegyes szike) vájja ki a bogár maradványait a szemgolyó felületéből, én a félelemtől (hogy mindjárt kiszúrja a szememet) meg majdnem összevizelem magamat.
De szerencsére nem ment mélyre, ki tudta szedni helyben, másnap már csak néha kezdett könnyezni.
#16 - épp ez az, elrettentő jelleggel írtam le a dolgot. :)
50 felett mindenképpen jó lecsukni a plexit. Azt meg csak akkor lehet, ha van sisak a fejeden.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!