A mostani kamionokon mennyi fokozatúak a váltók, előre, hátramenetben?
Egyébként ahol dolgozom, van 6 sebességes, 8 sebességes, most egy 10 sebességesen tanulok, de van ennél jóval több is.
Emellett pedig vannak az automaták.
Elöre nem tudsz készülni. Más lesz mint a személyautó, az oktató majd úgyis megmutatja. Hamar belerázódsz, csak menni kell kicsit:)
Számítógépes vizsga könnyü (3x25 kérdés). Ha érdekel kicsit is a téma, a szóbeli is könnyü.
Rutinpálya sem bonyolult, pár kört mész és megy.
A forgalmi... 1 óra múlva tudom, hogy mennyire nehéz a vizsga.
A nagy gépeken 12, 16 előre, és 2 hátra. Igen, a többség már automata.
A Volvo, amivel most járok, 12 fokozatú automata váltóval szerelt, de manuálisan is tudom használni. A hátramenetet szintén, itt egyet tudok váltani.
Az MAN, amivel régen jártam, az 16 gangos volt, pofozóváltós. Itt elvileg a rükverc az 1 volt, de felezhető.
A másik fajta MAN-nél, felső sorban is lehetett rakni a hátramenetet, vagyis összesen az már 4 fokozat volt. De csak tévedésből raktam néha a felső rükvercet.
Beviz Elek nevű felhasználó válasza:
Gratuláltak..
Na, korrekt, így tovább. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!