Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ez az olaj jó lesz az autómba?

Ez az olaj jó lesz az autómba?

Figyelt kérdés
Skoda Fábiában kell olajat cserélni. Castrol Magnatec olajat néztem ki neki. 5w40 kell bele Gyárilag. 4 Literes kiszerelésben 7500-13000 ft-ig lehet kapni (autósbolt-tesco)
2014. márc. 18. 19:16
 1/8 anonim ***** válasza:

Jó lenne tudni milyen motorba megy...

Amúgy a Castrol honlapján van egy aloldal ahol megadod az autód típusát és megmondja milyen olaj kell bele.

2014. márc. 18. 19:18
 2/8 A kérdező kommentje:
Skoda Fábia. 2001. 1.4 benzin. 60 lovas
2014. márc. 18. 19:23
 3/8 Beviz Elek ***** válasza:
Én mindig 0w40et rakok
2014. márc. 18. 19:30
 4/8 anonim ***** válasza:
jó bele csak a lényeg hogy 10ekm vagy 1 év után cserélve legyen
2014. márc. 18. 19:56
 5/8 anonim ***** válasza:

Szakember mondta, hogy Magyarországon a kisker forgalomban 3 olajból kettő hamis. Jól nézd meg hol veszed.

Az UNIX-nál (unixauto.hu, haa nincs szerelő ismerősöd 25...35...40% kedvezménnyel) egyszerű regisztráció után listaáron is megkapod a 4 literest 10500 forintért, de ha ezer forint nem számít, megvenném bele a Castrol Edge 5W40-t, az még jobb minőségű.

Ők a Castrol Magyarország-tól szerzik be, biztos nem hamis.

2014. márc. 18. 20:30
 6/8 A kérdező kommentje:
Mikor még Gépész Technikusnak tanultam anno, jártunk gyárlátogatásokra. Voltunk olyan cégnél, ahol kenőolajokat töltenek. Egy kedves szakember megmutatta, hogy is működik ez. Egy töltőpisztollyal töltötte a különböző márkájú, de ugyan olyan viszkozitással rendelkező olajok flakonját.
2014. márc. 18. 20:45
 7/8 anonim ***** válasza:

Látom kitöröltetted az előzőt.

Kamuzni azt tudsz. Kár hogy a flakonokat automata gépsorok töltik grammra pontosan. Töltőousztollyal flakont csak álmodban töltenek, bizonyára ezt is akkor álmodtad, amikor a géppsztechnikusi végzettséget.

Önmagadnak mondasz ellent. Megkérdezed hogy milyen olajat tegyél a kocsidba, utána kinyilatkoztatod, hogy minden flakonban ugyanaz az olaj van. Mi értelme volt a kérdésnek? Egyszerű a válasz, "valamilyen olaj" olajat kell tenni bele. Tetszőleges márkájút, azt ami a legolcsóbb. Nagyáruházak saját márkás olaja a te olajad, tudod, az óccsó osanos tizenötvénegyven...

2014. márc. 18. 22:14
 8/8 A kérdező kommentje:

Nem mondtam, hogy értek az olajokhoz. Valószínűleg ezért is tettem fel a kérdést. Szakmám nem használom, ezért is van az, hogy technikus létemre halovány az olaj téma. Viszkozitásnál még képben vagyok, viszont a SAE jelölést már azt sem tudom micsoda.

Ha ennyire otthon vagy ebben a témában, akkor gondolom te egy ilyen cégnél dolgozhatsz. És töltöd is a "neve nincs" márkájú olajakat. Mert úgy mondod, mint aki ért hozzá és nap mint nap csinálja. Biztos van , ahol automata tölti. Azon a részlegen ember töltötte egy fentről belógó adagolópisztollyal.

Választ pedig egyszeri halandó nem tud törölni...

Az előtte lévő válaszokat pedig köszönöm!

2014. márc. 18. 22:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!