Ha szemüveges vagyok akkor csak szemüvegben vezethetek?
Az tényleg igaz hogy a vizsgán leelenőrzi a vizsgabiztos hogy viselek szemüveget?
És a jogosítványon lesz bejegyzés hogy csak szemüvegben vezethetek?
Mivel kell orvosi vizsgálat ahol a látást is nézik, ezt feljegyzi az orvos, és a jogosítványba is belekerül mint korlátozás.
De azért gondolj bele: ha szemüveges vagy akkor szemüveg nélkül valószínűleg rosszabb a látásod. Ez a közlekedésnél elég veszélyes, mert ha 130-nál nem látod a motorost akkor szopóka.
"És a jogosítványon lesz bejegyzés hogy csak szemüvegben vezethetek?"
Igen lesz, egy kód lesz beütve.
Hogyan akarsz vezetni, ha nem látsz jól? Fel nem fogom, mi értelme ennek a kérdésnek...a saját érdeked, hogy el tudd dönteni, vajon egy szakadék van előtted, vagy egy földút...
Az pedig mindenki másé, hogy lásd a gyalogost a zebrán, stb.
nekem is ben van, megis (50/50)nelkule vezetek, rendor se hulye, hallott a lencserol...
sajnos a szemem nagyon erzekeny a fenyre, igy nyaron sokkal jobb a lencse napszemcsi kombo.
Az eddigi válaszokban sok igazság van.
Összefoglalva:
Az orvosi alkalmassági papírodon szerepel egy kód, ami erre utal. Aki szemüveges, annak el szoktam mondani (oktató vagyok), hogy úgy írassa be a dokival, hogy szemüvegben VAGY kontaktlencsében vezethet. Volt olyan tanulóm, akinek szemüveg volt beírva, de közben váltott kontaktlencsére, a vizsgabiztos pedig a vizsgán szemüveget kért. Hiába mondta, hogy ő kontaktlencsét visel, nem fogadta el. Kapott 2 percet, hogy megoldja. Bement a mosdóba, kivette a lencsét, feltette a tartalék szemüveget,de olyan ideges volt (utóbb derült ki), hogy az egyik lencsét nem sikerült kivennie, ezért azon a szemén kontaktlencse is volt meg szemüveg is. Eredmény: bukás.
Szóval a VB (vizsgabiztos)azt kéri, ami a papíron van.
Később a jogsiba is belekerül ez a kód, de a rendőrök nem szoktak ezzel nagyon foglalkozni. Legfeljebb azt mondod neki, hogy felcsiszoltattad a szélvédőt 2,5 dioptriásra.
Az előbb kihagytam a kódokat.
01.01.Szemüveg
01.02.Kontaktlencse
01.06.Szemüveg vagy kontaktlencse.
Tehát a 01.06 a legjobb, mert ott a szemüveget is meg a kontaktlencsét is el kell fogadniuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!