Egyesben kuplung felengedésénél "bakkecskézik" az autó, mintha nem tudnék vezetni, vagy egyes helyett hármasban próbálnék elindulni. Többi fokozatban jól működik minden. Kuplung probléma?
Figyelt kérdés
2014. márc. 14. 23:02
1/11 anonim válasza:
Hármasban simán le fog fulladni.
Nincs baja a kuplungnak. Még nincs benn a boogie a lábadban, gyakorolj. Menni fog az.
2/11 anonim válasza:
Igen, kuplunghiba lesz valszeg. Nekem is ez volt, én komplett kuplungszettet cseréltem. De lehet olcsóbban megúszod, ha nem nagy a gond.
3/11 A kérdező kommentje:
Úgy értettem, olyan érzés, mintha 3asban próbálnék elindulni kis gázzal, tehát "bakkecskézik". Némi rutinom már van a pedálok kezelésében, eddig 5 különböző autót vezettem 10 év alatt, közel 300ezer kilométeren át összesen, de kuplung gondom még nem volt. Ezért a kérdés a jelenséggel kapcsolatban.
2014. márc. 14. 23:23
4/11 anonim válasza:
Asszem kicsit félreolvastam a kérdést. Ciki xD
5/11 A kérdező kommentje:
Este van már ;)
2014. márc. 14. 23:39
6/11 anonim válasza:
Kuplungnál baj lesz, nézesd meg!
7/11 driverboy válasza:
Ha csak egyesben csinálja ezt, én megnézném a motor, és váltótartó bakokat is.. ezek szakadása esetén is "ugrálhat" a motor vagy váltó a helyén.. :)
8/11 anonim válasza:
Nézd meg, nincs-e olaj a kuplungtárcsán, akkor tud ilyesmit csinálni..
A pedált nem rugdossa?
9/11 anonim válasza:
mind ilyen amibe nincs kettős tömegű keettesbe beváltasz finaman és mikor a gázra lépsz elkezd ugrálni. iylenkor segít ha kinyomod a kuplungot és újra felengeded
10/11 anonim válasza:
Keress valami nyugodt helyet, ahol nincs forgalom, és kezdj játszani a kuplunggal. Nagyon óvatosan kezdd felengedni 1-es fokozatban. Szinte tized milliméterenként. Ahol elkezd fogni, és kezd mozdulni az autó, tartsd meg. Ahogy az autó kezd kúszni, és a nyelestengely fordulatszáma egyre közelebb kerül a főtengely fordulatszámához, lesz egy olyan pont, amikor análkül hogy a pedál helyzetén változtatnál, elkezd borzalamasan dobálni, majd egy nagy rántással megtapad, és egyenletesen húz. Ha ez történik, a kuplung rossz. Ha ezt a jelenséget nem lehet előidézni, semmi baja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!