Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Opel Astra F vételénél mire...

Opel Astra F vételénél mire figyeljek oda?

Figyelt kérdés
Kérdés adott, jöhetnek kifejtős válaszok is, vevő vagyok minden tanácsra. :)

2014. márc. 12. 20:47
 1/8 A kérdező kommentje:
Olyan 200-250 körül venném.
2014. márc. 12. 20:47
 2/8 anonim ***** válasza:
annál az autónál már mindenre mert már nem mai darabok, és nem azt mondom hogy nem jók, csak vannak már olyan példányok amik ha elhozod utána szétesik
2014. márc. 12. 20:50
 3/8 anonim ***** válasza:

Én most szabadultam meg a H-s Astram-tól. 113.000 km-nél: Szelepbeégés, szívócsonk-pillangószelep törés, elképzelhetetlen mértékű kokszolódás a motorban - pedig nem papisan használtam. - ezen tételek javítása alkatrész+munkadíjjal együtt 500.000 ft felett lett volna. Soha többé Opel-t, és soha többé európai/amerikai autót sem veszek, csak japánt.

Ha nincs sok pénzed kocsira - ezt értem úgy, hogy a szervízelésre sem, akkor inkább gondolkozz egy régebbi swift-ben, akár a 3 hengeres 1000 köbcentis is jó választás lehet (nem gyenge) nagyon keveset eszik (4-5 liter) és az 1996 utáni évjáratok már erősített, biztonságos karosszériát kaptak. Az 1.3-as motornál azzal vigyázni kell, hogy a 8 szelepes változatot érdemes venni, mert a 16 szelepes változat kicsit többet eszik.

Én 3 évig jártam egy 3 hengeres 1000 köbcentis 1996-os évjáratú Swift-el, amit 230.000 km-el adtam el. Soha semmi baj nem volt vele, csak olaj+szűrőcsere, illetve 2x kellett lengőkart cserélni a szar utak miatt.

Egy Opel-nél számolj azzal, hogy állandóan sok és költséges baj lesz vele.

2014. márc. 12. 21:16
 4/8 anonim ***** válasza:

az F még nem olyan rakat xar mint a H

kasznit nézd mennyire szita

motor:ne kopogjon,ne füstöljön,ne legyen karter gáza

bontók tele vannak vele,újba se sok hozzá az alkatrész

én 6 éve gyűrök egy 1.4 , 8szelep ,semmi extra nem volt vele

de ha arra veszed,hogy addig mész amíg műszaki van akkor a kaszni felejtős tök mindegy milyen

2014. márc. 12. 21:27
 5/8 anonim ***** válasza:
Leginkább a rozsdára figyelj oda, a többi viszonylag olcsón javítható.
2014. márc. 12. 22:38
 6/8 anonim ***** válasza:

1996-os X16XEL motorkódú F Astra:

[link]

Az Opel-ek ipari hulladékok, állandóan szervizelni kell. Inkább egy Suzuki.

2014. márc. 13. 09:00
 7/8 anonim válasza:

Azt nem írtad hogy benzin vagy dízeleset szeretnél.

bob68 leírta a lényeget mire figyelj,plusz még kiegészíteném pár dologgal.

Nézd meg a tipikus rohadási helyeket, a hátsó két sárvédőív, tankbeöntő, küszöbök, a motortérben nézd meg az olajfolyás mértékét, olajfolyás biztos lesz,de ne legyen nagyon olajos a motortér.

De a legjobb ha viszel magaddal egy hozzáértőt.

És ne hallgass az olyanokra hogy:

"Egy Opel-nél számolj azzal, hogy állandóan sok és költséges baj lesz vele."

"Az Opel-ek ipari hulladékok, állandóan szervizelni kell."

Mert nem igaz,ha betartod a kötelező dolgokat,akkor nem lesz vele semmi baj.

3. válaszoló

Eddig csak Opeleim(javarészt F Astrák) voltak,így van tapasztalatom az Opelekkel.

Azért mert te rosszul jártál egy nem a legjobban sikerült konstrukcióval,azért ne vedd egy kalap alá az összeset.

Nekem csak is jó tapasztalataim vannak az Opelel kapcsolatban.

Kezdet egy Comboval,semmi baja nem volt,pedig kis teher lévén gondolhatod hogy nem volt kímélve.

Majd jött egy 1.4-s F Astra,abba is beleraktam pár 10ezere km-t,az is hajtva volt,de annak sem volt semmi komoly baja.

Majd következet egy szintén F Astra 1.7 Dízel,hiszed vagy sem ennek sem volt komolyabb baja.

Utána a kaptam Céges autóként,egy G-s Astrát,ne ez még komolyabban hajtva volt/van majd 350.000 km van benne,és ennek sem volt még komoly baja.

Most pedig a saját autóként egy Astra Gsi16v-m van,több mint 2 éve,és ezzel sincs az égvilágon semmi baj.

Ezzel a kis írásommal,nem kívánok egy olyan vitát indítani hogy Opel vs Suzuki,csak az én tapasztalataimat írtam le,mert nem szeretem ha olyanok irkálnak olyanokat hogy így szar az Opel meg úgy szar,akik egyszer ha találkoztak Opelel,vagy még azt sem.

Mert tetszik vagy sem az F Astra igen is jó autó,az ECOTECH korszak előttiek ,utána sem nagyon rossz az autó,csak akkor már motorisztikusan elég sok baja volt.

Kedves kérdező,egy a lényeg nyugodtan nézegess F-es Astrákat,csak az ECOTECH motorosokat kerüld nagy ívbe.

2014. márc. 16. 19:40
 8/8 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat :)
2014. márc. 16. 20:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!