Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » A tachográf használata alól...

Sekri kérdése:

A tachográf használata alól felment a H PONT? EZT HOL KELL KÉRELMEZNI? NKH-nál?

Figyelt kérdés

[link]

tehát ha a cégemnek szállítom az autót akkor nem kell tacho a kocsiba!?

2014. márc. 9. 11:56
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Közben nekem is leesett, hogy a terepjárók M1-esek, a kisteherek pedig N1-esek.

Érdekes, de egy M1-es 9 személyes 3.5 tonnás mikrobusz ( pl Sprinter) könnyű pótkocsival 4250kg és vezethető B kategóriával és tachográf nélkül. Ezek szerint, egy N1-es 3.5 tonnás Sprinter önmagában még nem tachográf köteles, de amint vonóhorgot kap akkor már kell a tachográf.

Akkor már csak az lenne a kérdésem, hogy ezt például hogy a 'csába helyezték forgalomba itthon?

[link]

Amikor ezek meg tachográfosak:

[link]

[link]

[link]

2014. márc. 10. 20:20
 12/14 A kérdező kommentje:
irtam a rendőrségnek és ők továbbították a Közlekedésrendészeti Főosztálynak holnap kiderül mi lesz... :S
2014. márc. 10. 20:28
 13/14 A kérdező kommentje:

voltam a KPM-ben ezzel az üggyel foglalkozó emberhez mentem azt válaszolta , kéne tachográf ha fuvarozást végez a cég tehát JÓSKA PISTÁNAK, ha viszont a saját cégednek szállítasz autót eszközt vagy miegymást akkor nem kell ha bizonyítani tudod , autó esetén adásvételi szerződééssel.

Amikor az autó kapott vonóhorgot akkor volt egy mentesítés kérelem, hogy ne keljen bele tachográf "általában a saját munkadarabját szállítja ilyenkor nem kell tachográf bírságot sem kaphatsz!

2014. márc. 11. 13:56
 14/14 anonim válasza:
Minden 3.5t feletti járműre kell még ha saját árus is !
2016. dec. 13. 16:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!