A tachográf használata alól felment a H PONT? EZT HOL KELL KÉRELMEZNI? NKH-nál?
Közben nekem is leesett, hogy a terepjárók M1-esek, a kisteherek pedig N1-esek.
Érdekes, de egy M1-es 9 személyes 3.5 tonnás mikrobusz ( pl Sprinter) könnyű pótkocsival 4250kg és vezethető B kategóriával és tachográf nélkül. Ezek szerint, egy N1-es 3.5 tonnás Sprinter önmagában még nem tachográf köteles, de amint vonóhorgot kap akkor már kell a tachográf.
Akkor már csak az lenne a kérdésem, hogy ezt például hogy a 'csába helyezték forgalomba itthon?
Amikor ezek meg tachográfosak:
voltam a KPM-ben ezzel az üggyel foglalkozó emberhez mentem azt válaszolta , kéne tachográf ha fuvarozást végez a cég tehát JÓSKA PISTÁNAK, ha viszont a saját cégednek szállítasz autót eszközt vagy miegymást akkor nem kell ha bizonyítani tudod , autó esetén adásvételi szerződééssel.
Amikor az autó kapott vonóhorgot akkor volt egy mentesítés kérelem, hogy ne keljen bele tachográf "általában a saját munkadarabját szállítja ilyenkor nem kell tachográf bírságot sem kaphatsz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!