Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Dobfék csak az egyik oldalon...

Dobfék csak az egyik oldalon fog miért?

Figyelt kérdés
Sajnos mikor megvettem az autót a fékpofák cseréje elmaradt, az van hogy adott egy 2 körös fékrendszer mechanikus kézifékkel. Kicseréltem a 2 hátsó fékmunkahengert, meg a fékpofákat, de jobboldalon az istennek sem akar fogni sem az üzemi sem a kézifék csak épp egy picit, úgy állítottam be hogy a dob picit fogjon nem tulságosan, de azért hozzáérjen pofa. Olyan mintha levegős lenne a rendszer ugyanis első benyomásra az üzemi puha majd másodikra jó helyen fog. Légtelenítettem, 2 módon elösszőr legtávolabbítól a legközelebbiig, majd kaptam olyan infot, hogy ezen az autón keresztirányban van a 2 kör megoldva, ami az jelenti: jh-be bh-je. Semmi változás a fék még mindig mélyen a kézifék jobb hátul egyátalán nem fog, rállíttottam a kézifékre azonkivül hogy kevesebbet kattan semmi! Természetesen dobb fék alktrészeit megtisztítottam többször ellenöriztem a jh és a bh között nincs különbség, mármint nem hiányzik semmi, akkor miért nem fog egy kerék és az üzemi miért fog olyan mélyen?

2014. márc. 1. 04:38
 1/3 anonim ***** válasza:

Ha a kézifék nem fog az azt is jelenti hogy az dob-ban lévő az unevezett "utánállító"szerkezett rozsdás/dzsuvás/száraz/megszorult és ez nem működik,..a lényeg hogy nem végzi a dolgát!

Vedd le a dobot és keresd a 2 fékpofa közt lévő távtartót és az ott lévő után-állító szerkezetet.Ez van amikor csak egy szimpla ék ,de van amikor forgó kis mechanizmus Próbáld megjáratni,befújni /megolajozni ezt ,ügyelve hogy a betétre ne menjen a kenőanyagból.

Ha netán leveszed a 2 fékpofát(nem ajánlom ha nincs rutinod) fotózd le előtte,nehogy valamit rosszul rakjál vissza!

A rugók elég erősek,..az ujjadra vigyázz!

2014. márc. 1. 05:22
 2/3 kata kata ***** válasza:
Főfékhenger hiba is lehet.De azért nézd át a fém és a gumi fékcsöveket nem e sérült valamelyik,nincs e dugulás.Megfelelő méretű a jobbos dobod?
2014. márc. 1. 09:36
 3/3 anonim ***** válasza:
szerintem a kézifék berohadt ahogy az előttem szóló leírta, ahoz nem fűzök többet hozzá, járasd meg fújkáld be wd40el és valószínű megoldódik a probléma. az meg hogy az üzemi fék se fog, hát nem folyik el valahol ? megrepedt a cső vagy ilyesmi. a másik a főfékmunkahenger lehet még ha a kerékmunkahengereket cserélted. a dugó kikoptatta a hengerfalat ahol lassan átszivároghat a fékolaj és ilyenkor lehet az hogy fékezéskor elhúz a kocsi. de ha neked keresztben van a dolog és a jobb hátsó nem fog akkor a bal első se kéne hogy fogjon normálisan. hát mindenképp vidd el szerelőhöz.
2014. márc. 1. 09:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!