Az autók rendszáma alapján megállapítható, hogy azt mikor helyezték forgalomba?
Szelepke!:
Ha lelopják illetve elhagyják a rendszámát akkor nem ugyanazt a rendszámot kapja meg?
Magyarországi 1. forgalmoba helyezésű autóknál lehet kb tudni az évjáratot.
pl JXT nekem 2005.09 volt. Az új KXT már 2007.09.
Sacc per ami K val kezd, és itthoni autó, az olyan 2007.01-től. 2008.1 ig kb, de ez sem igaz, mert van amikor több vagy kevesebb autót helyeztek forgalmoba, illetve ott vannak a pótolt rendszámot,kintről hozott kocsik
Nekem volt olyan magyarországi első forgalomba helyezésű autóm, amiről ellopták mindkét rendszámot és teljesen új, L-es rendszámot kapott.
Olyanom is volt, amit cégtől vásároltam ki, az is magyarországi első forgalomba helyezésű volt, és az is teljesen új rendszámot kapott, mivel a régi maradt a cég tulajdonában, mert egyedi volt.
Volt, amelyiken már annyira ütött kopott, sérült volt mindkét régi rendszám, hogy az már az olvashatóságot nehezítette, ezért intéztem egy pár újat (az az öreg autó is mindig is magyarországi tulajdonban volt).
Sok M-es kezdetű rendszámú észrevehetően régebbi autót látni az utakon, azok között tényleg nagyon sok külföldről behozott van. Az utóbbi 2 évben a korábbi évekhez képest rengeteg autót hoztak be kintről, amikre M-es rendszám került.
Amit az adott rendszám intervallum idején még gyártottak, annál van esély arra, hogy megállapítható a forgalomba helyezés ideje.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!